conquer pisze:Szyba kosztuje w ASO z wymianą lekko ponad 2 tyś (z czujnikiem). Nasze szyby w golfach mają wklejoną specjalną folię pomiędzy warstwy, która ma poprawiać wyciszenie auta, niestety odbiło się to na jej trwałości i szyba jest mniej trwała i droga.
Oczywiście znajdziesz zamiennik w dobrej cenie, nasze szyby robi najprawdopodobniej Pilkington.
No prosze jaka niespodzianka, dobrze ze pracuje w Pilkingtonie

Moze w koncu na cos sie to przyda

A jesli chodzi o folie, to mowisz zapewne o folii, ktora znajduje sie miedzy dwoma szybami, czyniac z niego szklo laminowane, bezpieczne. Takie szyby trafiaja wlasnie do samochodow, aby podczas stluczenia sie nie rozpadly sie na kawalki tylko zostaly przyklejone do folii i nie zranily czlowieka podczas wypadku

Z tego co wiem nie ma tam innej folii oprocz tej, ktore czyni szybe szklem laminowanym. U mnie jest wlasnie czujnik deszczu, wiec 2k to sporo... Mialem wymieniana prawa szybe w ASO i dostalem Sekurita z Saint-Gobain. Jesli chodzi o Pilkingtona to robi on zamienniki do 90% samochodow obecnie z tego co wiem

Musze uruchomic kontakty z kolegami z Automotivu, ale watpie abym dostal ta przednia szybe w jakies dobrej cenie