Dzisiaj jest 21 lis 2024, 23:58

moduł komfortu

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość

dp1001

Nowicjusz

• Online: 2d 20h 12m 27s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6

moduł komfortu

Post12 lut 2015, 22:09

Dzień Dobry,
mam pytanie dotyczące modułu komfortu w Golf 6, chodzi o to że manetka która jest odpowiedzialna za wycieraczki nie działa poprawnie, czyli np. ustawiając częstotliwość wycierania szyb działa spryskiwacz, i tylko w ten sposób w ogóle mogę uruchomić przednie wycieraczki. Poradzono mi abym wymienił moduł komfortu więc to zrobiłem i kupiłem moduł o takim oznaczeniu: 1K0 937 084 B, podłączyłem go i okazało się że nic nie działa pod tym modułem i np. światła dzienne święcą tak jak drogowe. Oryginalny moduł miał oznaczenie 1K0 937 084, więc może dlatego nic nie działa? A może po prostu trzeba jakoś ustawić ten moduł komfortu który kupiłem?
Dziękuję za pomoc i odpowiedzi,
pozdrawiam, DP

1 6 D

VIP

• Online: 34d 18h 31m 20s
  • Pochwały: 31
  • Auto: Scirocco+Golf
  • Silnik: SB+CBDB

Re: moduł komfortu

Post13 lut 2015, 07:24

Ktoś podpinał w ogóle komputer? Prędzej do zmiany by był sterownik kolumny lub manetki. Bez skanu auta nie wymieniać nic na oślep. Te numery co dałeś to nie moduł komfortu, a BCM, Centralka elektryczna auta.
Po zmianie BCM trzeba go pod auto zakodować jeszcze.

dp1001

Nowicjusz

• Online: 2d 20h 12m 27s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6

Re: moduł komfortu

Post13 lut 2015, 09:16

ok, zacznę od poszukania kogoś kto by mógł podłączyć się z komputerem lub sam będę próbował.
pozdrawiam, DP

Wróć do Elektryka i Elektronika