To znaczy że sprawdzamy czujnik temperatury przez VCDS na zimnym i temperatura czujnika ma być zbliżona do temperatury otoczenie a górną temperaturę kiedy sprawdzamy ? jak włączy się wentylator chłodnicy ?ciekawe przy jakiej temperaturze powinien się załączyć wentylator? Kurcze gdy miałem transportera 2.5 litra ACV tam nie było problemu podłączało się VAGA i wszystko musiało się zgadzać aktualna z wymaganą a tego auta jeszcze nie mogę ogarnąć
ale się nie poddam
, tak ja wiem ktoś powie że jest po to by tylko serwisy wiedziały o co biega,może jeszcze coś dowiem się tutaj na temat tych temperatur które wskazał VCDS
38 czujnik temperatury bloku silnika
72 temperatura płynu chłodzącego
91 temperatura wody na wylocie chłodnicy
trochę się rozpiszę
38 czujnik temperatury bloku silnika czyli po nagrzaniu blok silnika powinien utrzymywać w miarę stałą temperaturę 90C
72 temperatura płynu chłodzącego tu nie wiem? gdzie jest czujnik bo płyn krąży przez chłodnicę blok i zbiornik wyrównawczy
91 temperatura wody na wylocie chłodnicy tutaj można ocenić przy jakiej temperaturze otwarty został termostat i kiedy załączy się wentylator
myślę że o to biega w tych czujnikach ale mogę się jeszcze mylić co o tym sądzicie dobry trop