Regulamin forumXenony, halogeny, kierunkowskazy, lampki obrysowe, lampy przednie, tylne, światła stop, żarówki wew. i zew.. itp. świecące elementy.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
od pewnego czsasu mysle o zakupie lamp led z soczewka D-light (takich jak ponizej).
Ich cena jest bardzo atrakcyjna w porownaniu z ksenonem a ze zdjec kilku uzytkownikow wyglada, ze z odpowiednimi zarowkami calkiem niezle swieca (jasne, biale swiatlo porownywalne do zarnika 4300).
Mam jednak watpliwosci dotyczace;
- ich trwalosci (zwlaszcza diod i ich ewentualnej wymiany)
- rzeczywistej poprawy widocznosci
- tego, czy soczewka z odpowiednia zarowka bedzie swiecic na tyle jasno, zeby nie bylo kontrastu miedzy nia a swiatlem z ledow (na niekorzysc soczewki, ktora bedzie ciemniejsza od ledow)
- firmy (nie znam jej w ogole) i zwiazanej z tym eksploatacji na co dzien. Niewiele osob z forum je ma - opinie sa 2 / 1 (2 dobre, jedna na nie).
Moja prosba do Was - podzielenie sie opniami (jezeli ktos ma je u siebie) badz tez jakimis przydatnymi informacjami / zdjeciami jak swieca.
Co do trwałości ledów to nikt chyba do końca nie wie, bo trzeba by z rok pojeździć żeby coś powiedzieć, wymiana potem leda o ile jest możliwa wymaga rozebrania całej lampy, co też nie jest takie fajne.
wedle użytkowników świecą dobrze, póki nie zaparują, widziałem na żywo i faktycznie z dobrymi żarówkami nie ma problemu z oświetleniem, choć jakiejś wielkiej poprawy w porównaniu do serii nie będzie.
przy mijania ledy przygasają i nie są jaśniejsze od soczewki.
A co do firmy to typowa chińszczyzna, wszystkie dopuszczenia do ruchu ma.
cena jest super ale chyba według mnie lepiej już kupić używany ksenon
Te ledy to koszt 900 zl (nowe) a uzywany ksenon z montazem to pewnie cos kolo 5 k. (lub wiecej). A koszt dolozenia pierwszego czy drugiego i tak mi sie nie zwroci przy sprzedazy auta. I tak sobie mysle, ze przy montazu takich lamp (d-light), moze byc to maly facelifting i "tuning" stricte wizualny (z uwagi na niewielka zmiane oswietlenia w stosunku do standardowych lamp). Nie przeszkadza mi to - bardziej zalezy mi na trwalosci i tym, zeby nie wypalily sie po kilku miesiacach.
Znalazlem jeszcze fotki u kolegi showtime w poprzednim Golfie i wygladalo to bardzo dobrze. Teraz pozostaje mi tylko zapytac czy ktos z forum ma takie lampki u siebie, jest z trojmiasta i mialby chwile, zebym mogl podjechac, zerknac, pogadac jak to wyglada w praktyce (widzialem jednego granatowego Golfa 6 w Sopocie ale tylko mi minal z przeciwka, wiec jezeli wlasciciel jest na forum, moze sie ujawni )..?
Używany ksenon to koszt ok 1.5k za lampy z osprzętem, do tego tylko samopoziowanie i kabelki, wiec w 3 sie zamkniesz spokojnie, a nie bedziesz sie martwil o to czy za rok sie cos z tymi DEPO nie popsuje- przepalone led'y czy woda w lampie
TaxiDriver żaden tuning czy inwestycja nie zwróci ci się przy sprzedaży, myśląć tym torem lepiej nic przy aucie nie robić i nawet felg nie kupować bo też się nie zwrócą.
Koszt nowych lamp depo to dokładnie ok 800-900zł, koszt używanego ksenonu wraz z samopoziomowaniem i komputerem to kolo 2,5 tyś, a czasem da się ciut taniej.
marmi, ta prawda jest mi znana - stad moje rozwazania nad tym co w moim przypadku lepiej sie sprawdzi. U mnie podstawa to zadbane auto z serwisem i wymianami plynow i czesci eksploatacyjnych przede wszystkim. Wszelkie dodatki (typu ksenon, depo, ledy, skladane lusterka, koncowki wydechu itd) to swego rodzaju zabawa i majac solidna podstawe (pewnego golfa 6) mozna sie bez tego obejsc.
Ale wracajac do tematu - czy majac juz wszystkie czesci do montazu (lampy z osprzetem, kable, samopoziomowanie) - znacie kogos (osobe lub firme) ktora moze mi to zalozyc..?
Są tu osoby które już to robiły, tudzież niedługo będą robiły
Generalnie na necie są dokładne instrukcje i opisy jak to zrobić i w ogóle co i jak.
w tych wszystkich częściach do montażu które wymieniłeś brakuje kompa, sprawdź jakiego masz borda, bo sporo obsługuje zwykły ksenon, ale ksenon z ledami dziennymi obsługują tylko nowsze wersje.
Są tu osoby które już to robiły, tudzież niedługo będą robiły
Wiem - czytam temat o biksenonie, wiec mam tego swiadomosc. Mimo wszystko przy takiej kwocie wolalbym zlecic montaz komus, kto ma juz doswiadczenie w tym temacie - nie czuje sie na silach zrobic przekladke samemu.
Piszac w temacie - czy macie jakies opinie na temat ponizszego..?
Xenon bez samopoziomowania jest niezgodny z prawem. A ten link i te adaptery uniemozliwiaja podlaczenie tego zestawu w zgodzie ze sztuka. Sa to przejsciowki zrobione tak aby dzialalo bez zbednych zmian czy wymian... dzialac bedzie ale jak robic to chyba warto od a do z...
Zestawy xenonowe bez poziomowania to ze są nie zgodne z przepisami. A druga kwestia to taka ze po ich zamontowaniu stwarzasz ogromne zagrożenie na drodze. Takie tanio montowane Xeony niezgodnie z zaleceniami bardzo oślepiają. Nawet jeśli "wyregulujesz "ich ustawienie to podczas jazdy robią swoje. I nie chciał byś w nocy spotkać takiego auta z naprzeciwka.
Montaż oryginalnych Xeonów tak jak przykazała fabryka to podstawa. A widoczność w nocy poprawia się nieziemsko. Zwykłe lampy halogenowe to świeczki w porównaniu do Xeonów. Może i kosz większy niż lamp DEPO ale wiesz co masz. Polecam oryginalne Xeony
Dolozenie AFSu przy kosztach calosci to juz niewielka doplata takze nie ma nad czym sie zastanawiac szczegolnie ze obsluguje on tez skretnosc lamp a nie tylko autopoziomowanie i nie bedziemy miec w przyszlosci problemow z przegladami czy kontrolami policji.
modul AFS plus wiazka i czujnik w calosci moze tyle wyjsc, ale szukajac uzywanych to moduly sa od ok 100 zl a czujniki od 150. Tak czy inaczej jest to obowiazkowa pozycja przy dodawaniu xenonow bez tego nie ma pelnej funkcjonalnosci takze jak robic to porzadnie
Na ali cała kompletna wiązka wraz z czujnikiem, sterownikiem i przejściówkami wtyczek zwykłych na xenon to koszt 185$ z wysyłką i masz wszystko co potrzeba
wiem bo wiazke nabylem tam ale blad zrobilem ze od razu nie kupilem kompletu, bo modul wczesniej nabylem na ebayu, jak sie potem okazalo ze zla literka na koncu
jako, ze moj temat dotyczyl LED'ów Dectane, chcialbym napisac kilka slow podsumowujacych o tychze.
Zasiegnalem opinii kilku kolegow z forum, firmy tuningowej i paru uzytkownikow niezaleznych.
Niestety opinie o tym produkcie jako lampach do uzytku dluzszego niz kilku miesiecy sa negatywne.
Sa ponoc starannie wykonane i swiatlo ladnie swieci ale jest tak tylko na poczatku eksploatacji.
Pozniej (po kilku miesiacach) zaczynaja sie schody w postaci wilgoci w srodku, awarii ledow (przestaja swiecic) badz tez awarii osprzetu. Nie sa to awarie proste do naprawy i mysle sobie, ze majac oryginalne swiatla od 5-ciu lat, powyzsze problemy nie sa mi (i chyba nikomu z nas) do niczego potrzebne.
Tyle w skrocie - sprawdzane z grupa 6- ciu uzytkownikow i nikt nie byl zadowolony z wyboru