kakaruto pisze:niedzwiedz1981 pisze:Napewno nie ma funkcji dozoru wnetrza bo nie ma na srodkowym slupku przycisku do wylaczenia.
Z tego co mi wiadomo te przycisk (z symbolem autka) w środkowym słupku to wyłącznik czujników przechyłu (czy jakoś tak). Generalnie chodzi o to, żeby po uzbrojeniu auta i wyłączeniu czujnika przechyły przy pomocy wspomnianego przycisku, np. transportując auto na lawecie nie włączył się alarm. Mogę się mylić więc pewnie mnie ktoś poprawi.
niedzwiedz1981 pisze:Witam, tak robiłem i jest cisza...pytanie czy w golfach był alarm bez dozoru wnetrza?bo w passatach napewno był. Dziwna sprawa bo dzis dzwonilem do kolejnego serwisu i tez zapewniaja ze alarm jest a nie potrafie go "odpalic"
Tu również nie jestem pewny ale z nazwy funkcja dozoru wnętrza, dozoruje wnętrze. Aby sprawdzić czy działa otwórz okno, zamknij wszystkie drzwi i machnij ręką w okolicy lusterka wstecznego - powinien wyć bo tam chyba są te czujniki dozoru wnętrza.
Według mojej książki "Obsługa - Golf", strona 51 to ten przycisk to cytuję "System kontroli wnętrza: przycisk wyłączania systemu kontroli wnętrza i zabezpieczenia holowania". Zdarzyło mi się kilka razy zostawić na chwilę psiaka w aucie, oczywiście z uchylonymi szybami i nie na słońcu, więc wyłączałem dozór wnętrza bo inaczej zaczynał wyć kiedy czworonóg się poruszył

Co do tego dozoru wnętrza to wystarczy mieć szybę otwartą, stać na zewnątrz auta i włożyć rękę do środka kiedy alarm jest uzbrojony, tak jak wspominałeś.
mariuszdlu pisze:no niby mam wersje HL i też jakoś alarmu nie mam dziwne.... chyba się zdecyduje na blokadę skrzyni. Tylko czy to pomoże !?
Mam blokadę skrzyni choć nie mam pojęcia czy to jakaś większa przeszkoda dla dobrego złodzieja, pewnie nie. Nie miałem okazji jeszcze sie o tym przekonać. I obym nie miał.