06 lut 2014, 20:52
Mam taki problem że przestały mi działać światła dzienne na żarówkach H15 (te od długich), światła działają tylko gdy zakoduje aby były halogeny, mijania lub postojówki. MFA nie wyświetla żadnych błędów czy aby coś tam było spalone w światłach z przodu. Jedne błędy co wyświetla ale tylko gdy podłącze VCDS i coś koduje że tylko lapmy świateł te co są na klapie bagażnika nie działają ale odpalenia auto zapalenie świateł i lampy świecą i błąd z MFA znika. Ale świateł z H15 nie mogę włączyć, wszystkie bezpieczniki sprawdzone. Mało tego włączyłem ikonkę świateł dziennych w zegarach aby przy jeździe na dziennych mi przypominała że na nich jadę. Ikonka włącza się tylko gdy włączę dzienne jako halogeny lub postojówki i i to i to odhaczam w VCDS to ikona się nie pojawia, tak jakby w ogóle żaden prąd w tym momencie nie był wysyłany do żadnych z żarówek więc i dzienne w H15 nie świecą. Czy ktoś miał kiedykolwiek podobnie lub zna rozwiązanie problemu? Czy tylko w centralnym zespole elektrycznym można kodować światła dzienne czy jeszcze z innego modułu. Włączanie i wyłączanie za pomocą manetki kierunkowskazów działa gdy tylko są włączone jakieś światła jako dzienne. Problem pojawił się gdy ostatnio bawiłem się kodowaniem modułu elektryki zastosowałem inne kodowanie i światła znikły gdy wróciłem do kodowania jakie miałem w aucie gdy go kupowałem (kilka miesięcy do tyłu - prawdopodobnie jeszcze kodowanie fabryczne) to i tak światła nie działają i są te same objawy.
Czy istnieje możliwość że obie żarówki się spaliły przez kodowanie i teraz nie świecą czy może w instalacji się coś stało?