Dzisiaj jest 02 cze 2025, 23:52

[1.4 TSI 122KM] Stuki przy wysprzeglaniu silnika

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

UserRetired

Stuki przy wysprzeglaniu silnika

Post28 sty 2014, 10:32

Witam !

Przedstawie problem bo może ktoś coś takiego miał i pomoże bo co mechanik to inna diagnoza.

no tak przy jeździe na wprost auto chodzi bezbłednie i nie "huczy" czy "stuka"
jeśli jednak zaczynam skręcać, a w dodatku redukuję lub zwiększam bieg słychać tak jakby uderzenie z lewej strony (od kierowcy) maski takie uderzenie przy wciśnietym sprzęgle w dodatku auto jakby "huczy". Na początku myślałem, że to może łożysko, pomyślełem że pojeżdze troche i jak to będzie łożysko to będzie coraz głośniej, aż się rozkraczy, ale nie.
Tak więc Panie i Panowie macie jakieś pomysły co to może być !? Bo tak jak pisałem każdy mechanik mówi co innego, może ktoś z Was miał podobny problem !?

Pozdrawiam Mariusz

UserRetired

Re: Stuki przy wysprzeglaniu silnika

Post01 lut 2014, 15:41

podbijam.... i nikt nie miał takiego dziwnego "zjawiska"

ktoś powiedział że to może być różnicówka....

Wróć do Układ napędowy i skrzynia biegów