Dzisiaj jest 05 maja 2025, 10:49

[1.4 TSI 140PS] Komunikat w języku niemieckim

Moderator: flo

Regulamin forum Problemy, usterki dotyczące Volkswagen Golf MK7.

Bezwzględnie należy przestrzegać poniższych zasad:
  1. Pojedynczy wątek może dotyczyć dokładnie jednego problemu/usterki (nie rozwiązujemy wielu problemów w jednym temacie).
  2. Pytania, porady, sugestie nie związane z tematyką problemu umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu (nie dyskutujemy na tematy poboczne w ramach danego tematu).
  3. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczyną jego powstania (o ile jest ci znana).
  4. W ramach nowego tematu zastosuj jeden z dostępnych prefixów - precyzujący model w którym wykryto problem lub którego opisana usterka dotyczy.
  5. Tak tytułuj opis swojego problemu aby identyfikował opisywaną w nim treść. Zabrania się używania wyrazów "Problem", "Usterka", "Pomocy" w tytule wątku - to jest oczywiste!

Pamiętaj:
  • Przed założeniem nowego tematu, sprawdź (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  • Szczegółowo opisz swój problem/usterkę (nie pomijaj żadnych informacji) - im więcej szczegółów tym większe szanse na jego pozytywne i szybkie rozwiązanie.
  • Problemy/Usterki dotyczące Golf 6 znajdują się w dziale MK6
  • Jeżeli otrzymasz odpowiedź, poradę na opisany problem - odwdzięcz się przyznaniem pochwały. Tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  • Autor
  • Wiadomość

D4r3k40

Nowicjusz

• Online: 7h 46m 20s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI 140 KM

Komunikat w języku niemieckim

Post30 gru 2013, 19:57

Witam,
W końcu zebrałem się do napisania mojego problemu.
Jakieś dwa miesiące temu, podczas odpalania samochodu na wyświetlaczu między zegarami pojawiał się komunikat zamiast w języku polskim, to w niemieckim.
Po tygodniu podczas jazdy do rodzinki do Niemiec pojawiły się szumy w głośnikach. Bez względu na źródło (radio, karta SD, czy płyta). Później przestał działać bluetooth. Tego już było za dużo. Pojechałem do ASO w Bolesławicach k. Słupska.
Umówiłem się na termin i oddałem auto do naprawy. Stwierdzili, że należy zmienić oprogramowanie.
Mieli dostać za tydzień, więc się umówiłem i przyjechałem. Miało trwać godzinę, a skończyło się .......prawie miesiąc :shock:. Okazało się, że po wgraniu nowego oprogramowania, moje oprogramowanie nie widzi serwera głównego.
W ciągu tego miesiąca wymienili urządzenie sterujące (11.000,00 zl), nie przyniosło rezultatu (ale zostało w aucie), Później zaczęli kombinować ze starym oprogramowaniem i weszło, by na to nagrać to najnowsze.
Zaczęło działać, działa do dzisiaj.
Napisałem maila do importera Volkswagen Polska o rekompensatę (chodzi o bezpłatny przegląd gwarancyjny) i czekam, może się doczekam. Oby to były przyczyny tych usterek.

kamill

VIP

• Online: 101d 5h 11m 35s
  • Pochwały: 27
  • Auto: MK6
  • Silnik: TDI

Re: Odp: Komunikat w języku niemieckim

Post30 gru 2013, 20:50

To rozumiem tak informacyjnie dzielisz sie z nami?

D4r3k40

Nowicjusz

• Online: 7h 46m 20s
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI 140 KM

Re: Odp: Komunikat w języku niemieckim

Post31 gru 2013, 17:02

kamill pisze:To rozumiem tak informacyjnie dzielisz sie z nami?

Jak najbardziej

Wróć do Problemy / Usterki