Witam,
W końcu zebrałem się do napisania mojego problemu.
Jakieś dwa miesiące temu, podczas odpalania samochodu na wyświetlaczu między zegarami pojawiał się komunikat zamiast w języku polskim, to w niemieckim.
Po tygodniu podczas jazdy do rodzinki do Niemiec pojawiły się szumy w głośnikach. Bez względu na źródło (radio, karta SD, czy płyta). Później przestał działać bluetooth. Tego już było za dużo. Pojechałem do ASO w Bolesławicach k. Słupska.
Umówiłem się na termin i oddałem auto do naprawy. Stwierdzili, że należy zmienić oprogramowanie.
Mieli dostać za tydzień, więc się umówiłem i przyjechałem. Miało trwać godzinę, a skończyło się .......prawie miesiąc

. Okazało się, że po wgraniu nowego oprogramowania, moje oprogramowanie nie widzi serwera głównego.
W ciągu tego miesiąca wymienili urządzenie sterujące (11.000,00 zl), nie przyniosło rezultatu (ale zostało w aucie), Później zaczęli kombinować ze starym oprogramowaniem i weszło, by na to nagrać to najnowsze.
Zaczęło działać, działa do dzisiaj.
Napisałem maila do importera Volkswagen Polska o rekompensatę (chodzi o bezpłatny przegląd gwarancyjny) i czekam, może się doczekam. Oby to były przyczyny tych usterek.