No i dalej stoję w miejscu.
Próba z ręcznym wyborem wersji "chassis"' nie przyniosła pożądanego efektu, reinstalacja-nie, instalacja wersji 11.11.6-nie, instalacja najnowszej wersji ściągniętej ze strony rose-techa -nie.
Oto kilka obrazków ilustrujących mój problem.
1. Podłączenie kabla - ok(zrzut ekrany wykonany przed podłączeniem do magistrali).
svcds001.jpg
2. Poniżej zrzut ekranu z zainstalowanej wersji 12.12 ze strony rose-techa tutaj w dymku komunikat o błędzie o którym pisałem powyżej oraz jak wdać dodatkowo jeszcze jeden plik o który nie krzyczała wersja z płytki.
svcds003b.jpg
3. W bloku pomiarowym 1-engine obok adv.meas. jest blok chyba advanced po wejściu w niego wyświetla poniższe okno:
vcds4.jpg
No i chwilowo pomysły mi się skończyły. Przydałby sie ktoś kto ma oryginalny kabel i napisałby do Rose-techa o występującym problemie
bo mnie to pewnie spuszczą na drzewo.
Moja wersja golfa to mk6 1.6 tdi CR 77kw variant(jetta w jusa).
Właśnie rozpocząłem studiowanie instrukcji do vcds'a. Na jednej z pierwszych stron coś mi się rzuciło w oczy.
Na pierwszym z moich zrzutów ekranu(test połączenia kablowego) jest K1 i K2 short to ground(test robiłem bez podłączenia do magistrali). Muszę to sprawdzić podłączając do auta i jeszcze raz zrobić test gdyż w instrukcji zwracają właśnie uwagę na stan "short to ground" i odsyłają do następującej strony:
http://www.ross-tech.com/vag-com/aftermarket-radio.html.
W moim golfie została założona przez poprzedniego właściciela instalacja nokii do zestawu głośnomówiącego.
Może ktoś namotał coś w podłączeniu tego do systemu audio...
Kicha, wszystko ok,
vcds5.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.