misiek1680 pisze:Witam.Mam problem polegający na tym,ze na zimnym silniku slychac delikatne stukanie z okolicy sprzęgła.Gdy wcisne pedal to jest cisza.Pukanie wraca po zwolnieniu pedału sprzegła.Gdy auto sie rozgrzeje zjawisko to jest juz mniej slyszalne,lecz jak sie przysłuchac to nadal cos slychac.Druga sprawa,ktora moim zdaniem jest powiazana z tym to fakt ze podczas ruszania na polsprzegle zwlaszcza pod delikatne wzniesienie (chodzi o zwiekszone obciazenie)wystepuje gluche pukanie az do calkowitego zalaczenia biegu.Czytalem juz kilka postów na podobne tematy i raz pisza ze docisk,raz ze łożysko oporowe.Może miał ktoś taki sam przypadek
Misiek mój golfik zachowuje się dokładnie identycznie. I również słychać to na zimnym silniku. Zgłaszałem problem w ASO już dwa razy. Niestety ASO nie zdiagnozował usterki, twierdzą że to normalna praca skrzyni biegów i w początkowej fazie po rozruchu może stukać. Moim zdanie jest coś nie tak, nawet sugerowałem docisk. Dodatkowo mam dziwne pojedyncze stuknięcie w pierwszej fazie jazdy na 2-jce i tylko raz po rozpoczęciu jazdy. Po ponownej zmianie na 2-kę już nie ma. Również zgłoszone, bez efektu...
XenosagaII pisze:Dzis oddalem auto do serwisu i wydaje mi się ze na rozgrzanym aucie w korku gdy wrzuciłem 1 i podtaczalem się to tez występował taki głuchy stukot. Opisałem im to i zobaczymy co powiedzą
XenosagaII daj info jak Tobie poszło w ASO