Cześć,
Golf Variant 2009r. 1.6 105KM DSG 7 biegowa, przebieg 165000
Zaczęło się od tego, że podczas jazdy ruszając ze skrzyżowania wyskoczył bieg, ale wrócił po chwili ...wywołało to tylko moje zdziwienie. Drugiego dnia stało się to samo wyjeżdżając z garażu, trzeciego dnia ciężko było mi wrócić do pracy. Po uruchomieniu auta, mruga P, a jak przełączę na jakiś bieg to go brak i dana literka również mruga, a na desce zaświeciła się kontrolka skrzyni na żółto.
Efekt jest taki, że jak przekręcasz stacyjkę i mruga bieg skrzynia (P) to lipa, ale po 20 razach w końcu zaskoczy coś i nie mruga i jest szansa, że auto pojedzie, raz jeszcze kawał drogi a raz kilka km, znów zamruga, znów wyłącz/włącz itd.
Pojechałem do serwisu skrzyń, podłączyli pod PC i odczytali kod błędu : P1604 błąd sterownika.
Powiedzieli, że używany sterownik ok 3500 + robocizna 1200 ...
Zadzwoniłem do serwisu, cena 4800 brutto, stary należy oddać.
Długo nie myśląc do garażu i wymontowałem drania, podrzuciłem do kolegi który częściowo rozebrał i stwierdził, że do elektroniki dostał się olej (do tej części gdzie nie powinien być) i że wyczyścił.
Zamontowałem z powrotem w aucie i

jeszcze gorzej, skrzynia mruga, a jak już przestanie mrugać to jest tylko wsteczny

Mam ochotę spalić go aby nikt inny się nie męczył, co radzicie ?
Pozdrawiam
Alek/Wrocław
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.