31 sie 2019, 10:01
Witam
Nie posiadam co prawda Audi A4 ale jego większego brata A6.
Co prawda diesel ale mogę wypowiedzieć się na temat kosztów serwisowania w Audi.
Koszty serwisu będą wyższe chociażby z tego powodu, że roboczogodzina w Audi jest wyższa niż w VW mimo nawet tej samej grupy. Przykładowo serwis olejowy mojej A6 plus przegląd to okolica 2k. Podejrzewam, że koszt przeglądu A4 benzynowej będzie niższy, myślę, że w okolicy przeglądu Passata czyli gdzieś w okolicy 1,3-1,5k.
Ubezpieczenie na pewno będzie wyższe z uwagi na markę premium i co tu ukrywać, chodliwość A4 wśród złodziei. Myślę, że trzeba się przygotować na kwoty rzędu 3-3,5k z full opcją.
Audi odpłaci się frajdą z jazdy, lepszymi materiałami i większym komfortem. Na pewno lepsze audio i bardziej wpadające w oko wzornictwo. To są jednak subiektywne oceny, bo o gustach się nie dyskutuje.
Jeśli mogę coś zasugerować, to proponuję poszukać auta w opcji Audi Select Plus. Można dużo zaoszczędzić a trafiają się fajne sztuki, dobrze wyposażone i co najważniejsze, w pełnej gwarancji Audi. Nie będzie też problemu aby w rozliczeniu wzięli Twoje auto. Od paru ładnych lat tak robię i nie ma problemu. Cenę za moje auto zawsze oferują na przyzwoitym poziomie.
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7
Wokół komina Golf 7