Dzisiaj jest 05 maja 2025, 18:50

[All] Radio mi się jąka - Composition Media.

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: flo

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

gogolf

Sympatyk

• Online: 7d 14h 51m 29s

Radio mi się jąka - Composition Media.

Post26 paź 2014, 22:12

Witam

Niestety... radio mi sie jaka/albo przebija inna stacja sam nie wiem.
Wyglada to tak. Radio sobie gra, leci jakas muzyka, a tu nagle przerwa, i jakby oddtworzyl sie kawalek innego materialu/ewentualnie powtorzylo sie to co bylo przed chwila i za chwile dalej jest odtwarzane to co mialo byc odtwarzane... hmmm. Byc moze ma to zwiazek z oslabionym zasiegiem/gubieniem sygnalu...

Obserwujecie cos podobnego... w skrocie TTTM? Czy moze mam uszkodzone radio?

Nagralem wideo:
Momenty w ktorych slychac anomalie (choc czasem bywa to bardziej zauwazalne):
- okolice 0:10
- okolice 0:20
- okolice 0:32

Btw... samochoood w deszczu staaaal... radio przestalo graaac. :D

Wojtass

VIP

• Online: 16d 11h 6m 50s
  • Pochwały: 8
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI 140KM

Re: Radio mi się jąka - Composition Media.

Post27 paź 2014, 20:41

Hmm... i jak tu nie wierzyć w "moce nadprzyrodzone", bo i ja wczoraj miałem podobne "dziwy" :shock:
Jadę sobie spokojnie moją maszyną, tak z 10 minut od startu, a tu nagle "cyk"... włączyło mi się samoczynnie radio, pograło tak z 5..7 sekund i tak, jak samo się włączyło, tak samo się wyłączyło. Musiałem mieć idiotyczną minę, bo zaskoczenie pełne :lol:
Przy powrocie do domu było jeszcze ciekawiej. Dojeżdżam do swojego parkingu, czekam na otwierającą się bramę i odruchowo wyłączam radio naciskając "dynksa". Głos umilkł, ale... obraz pozostał :shock: Widzę przesuwający się pasek informacyjny, widzę, kto nadal "śpiewa"... No pięknie... myślę, elektronikę szlag trafił i zacznie się walka z ASO (auto na gwarancji). Gapiłem się w ekran (silnik cały czas pracuje), ale po około 5 sekundach obraz również znikł. Uff... ;)
Obstawiam 2 przyczyny: albo "efekt" myjni (w sobotę byłem na bezdotykowej), choć nie pierwszy raz myłem tam auto, a z wodą ani do kabiny, ani pod machę nie wchodzę, albo... to chwilowy efekt "uboczny" związany ze zmianą pokładowego zegara (z soboty na niedzielę przechodziliśmy na czas zimowy).
Radio/nawigacja: Discover Pro.

Dzisiaj z auta nie korzystałem, więc nie wiem, czy nadal mam "problem"...

gogolf

Sympatyk

• Online: 7d 14h 51m 29s

Post27 paź 2014, 21:23

Tutaj opisuja jakies cuda z ekranami dotykowymi - wiaza to z niskimi temp. http://www.golfmk7.com/forums/showthread.php?t=2290

Jednak u mnie przypadek jest chyba unikalny... aha i mam ta przypadlosc od wyjazdu z salonu. Choc czasem potrafi ona nie wystepowac przez pare h.

Wojtass

VIP

• Online: 16d 11h 6m 50s
  • Pochwały: 8
  • Auto: VW Golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI 140KM

Post27 paź 2014, 21:57

Dzięki za linka. W dłuższej chwili wolnej poczytam.
Faktem jest, że u mnie na Podbeskidziu teraz upałów nie ma i faktycznie może być coś na rzeczy z tą temperaturą...

Wróć do Multimedia