30 sie 2013, 13:18
No to nie wiem jaką masz instrukcję, ale w mojej pisze aby jechac na 4tym biegu, z prędkością ok 70/80 km/h przy tym przestrzegając ograniczeń prędkości, za które zlamanie VW nie bierze odpowiedzialnosci..
W rzeczywistosci chodzi o to aby auta nie gasić w trakcie wypalania, na postoju tez sie wypali ale zajmie to zdecydowanie dluzej.. Glowna kwestia jest taka aby temp oleju byla powyzej pewnej granicy (nie chce teraz strzelac, ale jak dobrze pmaietam to 80stopni).. I jesli nie masz nic zje*&%ane w komputerze (tak jak ja to mialem po zakupie auta) to po paru minutach jazdy sie przepali, albo po paru dluzszych minutach stania. Natomiast jesli zgasisz auto w trakcie przepalania, to w najgorszym z najgorszych wypadkow moze sie cos popsuc, a w rzeczywistosci to przy nastepnej okazji (gdy komputer wyczuje rozgrzany olej) znowu zacznie sie ten proces.. i jesli znowu przerwiesz to sytuacja sie powtorzy az do momentu gdy auto wpadnie w tryb serwisowy i WTEDY DOPIERO bedziesz musial udac sie do kogos z VCDS'em, albo serwisu na wypalanie filtra trybem serwisowym, podczas ktorego tez auto stoi na parkingu i chodzi dluzszy czas, az ten filtr sie przepali..
Podsumowujac.. jak sie przepala to nie gas auta..