16 wrz 2017, 09:40
Autko to Golf 6 GTD 2.0 170km commonrail 6-manual z 2011roku. Podpowiedzcie mi proszę, bo sam nie wiem, czy robić sprzęgło, czy nie. Mam problemy z biegami mianowicie 1-bieg mogę wrzucić na niemal całkowitym postoju, jak się toczy minimalnie tez wejdzie ale jest duze prawdopodobieństwo ze zahaczy, z 2-biegiem było gorzej, ale podregulowałem wodzikami biegów i ogólnie wchodzi dobrze jedynie zdarzy się czasami ze jak ruszam z 1 na skręconych kołacz i włączam 2 to zahaczy wydawało mi się że poduszka pod skrzynia ale nie jest sztywna. Ogólnie wygląda to tak, że im wyższy bieg tym wchodzi lepiej sprawdzałem też z mechanikiem zapowietrzenie sprzęgła i tu jest jakiś problem bo odkręcając odpowietrznik sprzęgła i nabijając ciśnienie do zbiorniczka płyn się nie wydostaje z odpowietrznika być może coś z odpowietrznikiem albo gdzieś głębiej siedzi problem, ale to już trzeba się brać na sprzęgło a sprawdzam narazie wszystkie inne warianty, dodam, że dwu masa wydaje się niesłyszalna jak do tej pory, olej wymieniony na serwisowy z ASO, wodziki zmiany biegów wyregulowane na najlepsze możliwe ustawienie.