19 sie 2020, 23:10
Witam , dziś miałem dziwną sytuacje już obawiałem się że będę musiał skorzystać z gwarancji mobilności bo odrazu skojarzyłem że coś może być nie tak z silnikiem , a więc rano gdy wracałem do domu co dojechałem i czekałem na światłach podwyższone obroty silnika , myślę ok wypala się może filtr , tuż przed dojazdem do domu na desce pojawiła się migająca kontrolka świec żarowych.
Jak wróciłem do domu zajrzałem do instrukcji tam piszę że migająca kontrolka świec żarowych oznacza sterowanie silnika nie sprawne , więc nie zastanawiając się długo złapałem za telefon i dzwonię do ASO by mi to sprawdzili. Podjechałem po południu do nich , podpieli komputer jednak zero błędów , sprawdzili także czy coś z DPF jednak wszystko było ok filtr wypalił mi się 252 km temu ilość popiołu ok czyli te podwyższone obroty rano umie to nie DPF też teraz zastanawia dlaczego były obroty były takie jak przy wypalaniu filtra.
Według komputera jest wszystko ok.
Macie pomysł co to mogło być? Może coś się pochrzaniło w czujnikach i wywalił błąd? Mieliście może taki przypadek? Pozdro