Witam szanowne forum
pomóżcie mi bo mnie jasna krew zaleje
W mojej golfinie występują drgania które ujawniają się tuż przed 80kmh na zegarze nie ważne czy jadę na 3 czy 4 biegu i nie ważne czy na luzie czy na biegu, później w miarę prędkości ustają i znów przy 115kmh-120kmh-130kmh znów to samo. Dodam iż na wyższych prędkościach drgania przechodzą na kierownicę. Nie ma drgań przy przyspieszaniu
koła wyważane zarówno na oponach letnich jak i zimowych. Jeżdżę tylko na stalowych i przerzucam opony. Przy wyważaniu zwróciłem uwagę chłopakom żeby popatrzyli pod tym względem. Nie było odchyłów od normy. Jakieś odważniki poszły ale bez zmian jak i felgi proste.
Mechaniory do tej pory wymienili : przeguby wewnętrzne -brak poprawy, sprzęgło przy okazji zużycia- brak poprawy,
sprawdzali bicie tarcz przód-tył -wszystko w normie.
Piasty wszystkie proste. Koła na boki nie chodzą ani żadnych innych luzów nie ma.
tylny zacisk zregenerowany bo ciut nie chodził jak powinien.
Od czego te drgania ? Wg mnie ewidentnie od obrotu kołem, ale już sam nie wiem...w aucie nie ma dwumasy... może sprzęgło żle dobrane?
Doradżcie proszę lub polećcie kogoś sensownego z Warszawy i okolic kto mi to ogarnie bo oszaleje.