Jesli Twoje auto ma autentyczny przebieg to nie masz sie czego obawiac. Ja chipa kiedys robiłem w audi z przebiegiem 190tys a jak sie poźniej okazało podczas rutynowej wizyty w ASO, moje audi przebieg 240tys miało 2lata przed moim zakupem

tak wiec chipa robiłem przy, myśle 290tys a zrobiłem jeszcze ponad 140tys, i tylko sprzęgło dało sobie spokój i turbina ktora była na bank oryginalna. No ale to był 1.9tdi
Nie wierz w bajki jakie wypisują tu, czy na innych forach ze po chipie spadnie spalanie. Miałem sporo aut z chipem i twierdze ze to jest nieprawda.
No chyba ze ktoś porównuje ekonomiczną jazdę przed i po chipie, no ale nie po to robimy chipa aby bic rekordy niskiego spalania.
Przy codziennej jeździe różnica w spalaniu jest raczej nieodczówalna, a przy agresywnej jeździe to 2.0tdi spali Ci nawet 10l ropy. No niestety coś za coś, nie wierz w bajki ze bedziesz miał wiecej mocy z powietrza.
Mi 2.0 w golfie variant paliło w miescie 7l a przy pałowaniu tak jak napisałem - nawet 10. Chip na 202KM
obecnie moja jetta 1.6 tdi przy ostrym traktowaniu spali 8l