Numer manetki (naklejka jest tylko na prawej) 5k0-953-502 k.
Jaką manetkę należy zakupić?
Czy to przypadkiem nie taka 5K0953502M? są jeszcze z podobnym numerem ale osobną wajchą do tempomatu.
Edit
Pająk zamontowany, niestety nie działa.
Nie mogę przeprowadzić kalibracji czujnika skrętu, mam nieaktywną opcję kodowanie 2 w zakładce ABS.
Gdyby nie VAG to bym o tym błędzie nie wiedział ponieważ choinka na desce po skręceniu kierownicą w prawo i w lewo sama
zniknęła i jeździ się normalnie
screen z VAG
Drugi błąd dotyczy prawej wajchy od kierunków
Po włączeniu zapłonu zapala się wskaźnik od tempomatu z wykrzyknikiem, przyciski nie działają
Nie mogę w blokach pomiarowych sprawdzić reakcji ponieważ w bloku 6 wyświetlają mi się tylko zwykłe parametry samochodu a nie wskazania które powinienem widzieć wg opisu na forum.
Dodam jeszcze że kodowanie modułu wyglądało tak że wszedłem w kodowanie i zaznaczyłem opcję cruise control
reszty nie zmieniałem.
Czy błąd o niskim napięciu na lewej wajsze oznacza uwalone przyciski? Jeśli nie to jak sobie z tym poradzić?
Edit
Dokopałem się do kalibracji czuknika skrętu G85( jakoś tak) i pierwszy błąd dalej się pojawia więc to chyba nie to.
W blokach pomiarowych 066 (a nie 006) jest reakcja na pedał hamulca i sprzęgła. Na przyciski tempomatu nie ma żadnej reakcji.
Dodam jeszcze że nie mogę zakodować sterownika wg opisu ponieważ po wejściu w kodowanie w vcds 11.6 okno kodowania wygląda zupełnie inaczej. Mogę wejść w "pomocnika" gdzie mam do wyboru opcje typu tempomat tylna wycieraczka itp. które zaznaczam lub odznaczam
-- 31 lip 2014, 20:50 --
Jest tu ktoś kto rozumie co może nie działać w tej modyfikacji?
Zła manetki? Złe kodowanie?
-- 01 sie 2014, 13:18 --
Czy mogę prosić o zdjęcie kostki modułu kierownicy i kostki ecu z zaznaczonymi pinami od GOLFA 6?
Z tego co wyczytałem w ross techu to prawdopodobnie blakuje "magicznego kabelka". W kostce przy module kierownicy mam kabel czarno biały (chyba pin 13, nie wiem od której strony liczyć) Więc jest to trochę dziwne że się nie komunikuje.
Proszę o pomoc albo chociaż odpowiedź że ktoś to czyta bo cisza jak nie wiem w tym temacie.
-- 02 sie 2014, 11:17 --
Dodam jeszcze że w golfie 5 w kostce przy module jest 20 pinów a u mnie w scirocco 16.
-- 14 sie 2014, 18:08 --
Mój problem jest w dalszym ciągu aktualny.
Proszę o radę