Witam!
Golf variant mk6 1.4 TSI kupiony w salonie w grudniu 2012 r
Mam wielką prośbę do posiadaczy varianta mk6 o sprawdzenie we wnęce na koło zapasowe, czy macie takie coś jak ja na załączonych zdjęciach - to połączenie tylnego pasa z wnęką. Nie wiem co to jest - jakiś kit czy klej. Bardzo mi na tym zależy, bo jeżeli okaże się że to powypadkowy egzemplarz to będę zmuszony do poważnej rozmowy z dealerem (mam nadzieję, że nie skończy się sądem

).
Wracając do klapy. Otóż wielkim zbiegiem okoliczności dowiedziałem się o powyższym mankamencie. Samochód garażuję, rzadko stoi pod chmurką, nie złapałem jeszcze kapcia, więc dopiero teraz, kiedy robiłem zakupy i dopadł mnie deszcz USŁYSZAŁEM otwierając klapę, że coś się w niej przelewa i zaczęło kapać do wnętrza na podłogę, wyciągnąłem koło, bo chciałem wszystko powycierać i zobaczyłem to co na zdjęciach. Normalnie tak jak stałem tak mnie szlag trafił. Żałuję, że wcześniej nie miałem potrzeby tam zaglądać. Już umówiłem wizytę w serwisie w tym samym salonie, w którym kupiłem auto. Doradźcie jak z nimi rozmawiać, na co zwrócić uwagę i czego żądać. Co mogę zrobić w tej sytuacji. A może to normalny stan rzeczy i niepotrzebnie się denerwuję. A woda w klapie to może "tylko" źle wklejona szyba, albo uszczelka do wymiany.
Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.
Uruchomione: Staging, Rain Closing, Disable Seatbelt Warning, Speed on RCD310 i jeszcze szukam

Nie działa: kontrolka świateł dziennych