Cześć,
Mam problem z moim samochodem. Jadąc autostradą zauważyłem, że podczas przyspieszania samochód zaczął szarpać i dodatkowo zaczęła mrugać kontrolka silnika. Po paru razach wyskoczyła dodatkowo kontrolka EPC. Na początku się trochę przestraszyłem bo wyczytałem, że sygnalizuje ona poważne uszkodzenie silnika. Natomiast udało mi się dojechać do domu 300 km bo jechałem spokojnie i dodawałem mało gazu.
Następnego dnia pojechałem na diagnostykę do mechanika. Komputer pokazał, że po prostu 3-cia? cewka zapłonowa jest do wymiany. Mechanik pojechał do hurtowni i kupił zamiennik z Boscha. Od razu po zamontowaniu błąd z komputera zniknął i w sumie chyba było ok aż do dzisiaj (minęło 2 tygodnie). Dzisiaj ta sama sytuacja czyli szarpanie podczas przyspieszania i mruga kontrolka silnika.
Trochę informacji w skrócie o moim samochodzie. Przebieg to 219.000 km, automat DSG 7 biegowe DQ200. Wydaję mi się, że jeszcze w tym samochodzie nie był wymieniany łańcuszek rozrządu i tu może leżeć problem, dodatkowo rano jak odpalam samochód kiedy jest zimy to słychać przez dosłownie 3 sekundy łańcuch.
Jeżeli są potrzebne jakieś dodatkowe informacje to proszę pytać. Mam nadzieję, że pomożecie. Oczywiście udam się w najbliższych dniach do mechanika
Pozdrawiam.