Witam, piszę, ponieważ liczę, że ktoś miał podobną sytuację i poratuje mnie radą.
Sytucja wygląda następująco - praktycznie za każdym razem kiedy jechalem goldem po autostradzie wszystko było ok, ale kiedy tylko z niej zjechałem zapalała się kontrolka ciśnienia oleju. Zaczeło to mieć miejsce po wymianie obudowy (podstawy) filtra oleju. Zanim powiazałem jedno z drugim ( jakiś czas jeździłem autem tylko na krótkie dystanse i problem nie występował), mechanik zdążył już wymienić mi olej, pompę oleju, czujnik ciśnienia oleju. Jednak nadal nic nie pomagało. Ostatecznie inny mechanik zasugerował założenie innej obudowy filtra oleju bo mówił, że zamiennik, który wstawiłem, może powodować problem. Ok, kupiłem inny zamiennik ( droższy ) i o dziwo pomogło. Jednakże po miesiącu użytkowania i przejechaniu dzisiaj ~100 km na autostradzie po zjechaniu z niej i spadku obrotów, sytuacja znowu się powtórzyła. Miał ktoś podobny problem? Jedyny pomysł na rozwiązanie problemu to na tę chwilę kupono orginalnej obudowy filtra oleju, jednakże nie chcę tego robić, bo wydaje mi się, za wątpliwe, że aż 2 zamienniki nie działały

Ma ktoś jakiś pomysł? Bo mi już ręce opadają jak widzę kontrolkę na desce....