Regulamin forumInstrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Witam,jako że ostatnio spotkała mnie nie miła niespodzianka,zostawię trochę informacji dla potomnych,co aby nie pakować się w zbędne koszta.
Aktualizowałem rns 510 z softa 5238 do 5274, oraz mapę z v14 na v15. Radio pochodziło z 3 dni potem stało się to:
Filmik z neta.( u mnie wyglądało to trochę inaczej ładowało się logo startowe po czym bym restart radia)
Dodam od siebie,że radia nie da się wyłączyć,a wymuszenie ekranu ładowania softa (przyciski gwiazdka(głośnik)+eject+setup) zajmuje nawet do 1h:)
Aby naprawić ten problem należy: 1)klikać trzy przyciski na raz(gwiazdka(głośnik)+eject+setup) do momentu aż menu startowe zaskoczy jak pisałem wcześniej bywało,że klikałem nawet 1h! 2)Z neta wyczytałem ,że pomaga wgranie nowego softa. Po próbie wgrania ponownie softa 5274 oraz 5238 wyskakuje błąd-instalacja nie dochodzi do końca.Ściągnąłem softa 900,1100,2680 i 1300. Dopiero 1300 załadował się do końca. 3) Po instalacji ponownie instalujemy najnowszego softa oraz mapę.
Od siebie dodam,że naprawa takiego przypadku kosztuje u specjalistów od 200 do 600 zł.