Witam,
Zakupiłem moduł 1K8 035 730 D, wraz z wiązką i mikrofonem, mam radio RCD510, wszystko podłączyłem, niby zakodowałem gateway ale bluetooth nie działa
po wciśnięciu Phone działa jak mute..
1. Nie jestem pewien czy dobrze podłączyłem wiązke, tzn moduł bluetooth pod siedzenie, mikrofon w podsufitke, zielona kostka wpięta do radia w wolne miejsce, zasilanie modułu pod radio, to raczej ok
tel0.JPG
ale zostały mi dwa kabelki do CAN ale nie opisane, podłączyłem pod radio CAN+ / CAN-, ale nie wiem czy dobrze, czy +/- ma znaczenie? niby poprzez VCDS mogę wejść do modułu, więc chyba jest ok?
2. Właśnie problem jest z kodowaniem, ponieważ kodowania się nie zapisują... tzn mam VCDS 17.1.3, po wpisaniu kodowania lub zmiany checkboxów wyskakuje mi "kodowanie przyjęte" ale wystarczy że wejdę i wyjdę w sterownik i wyświetla się stare kodowanie.. wł/wył zapłon itd ale nie chce zapisywać.. czy to w 19-CAN Gateway czy w 77-Telefonie
czy w 56-Radio...
natomiast gateway udało mi się zakodować nie poprzez "Kodowanie" a poprzez "Lista połączeń" tam zaznaczyłem Telefon i kodowanie się zmieniło, lecz tak jak mówiłem wcześniej nic nie mogę zmienić w 77-Telefonie np.. a tam wyskakują mi błędy odnośnie Anteny i uchwytu telefonu? a z tego co wiem ten moduł nie obsługuje chyba anteny?
pytanie też czy w 56-Radio trzeba zaznaczać Bajt 3 Bit 1 - Telephone OR Telephone preparation, czy to coś innego?
Aha, telefon wykrywa mi "Hands free" ale nie chce się połączyć..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego postu.