Dzisiaj jest 24 lis 2020, 01:30


Wymiana bordnetz (BCM)

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

ShadoV

Nieśmiały

  • Posty: 20
  • Rejestracja: 05 paź 2019, 23:02
  • Online: 21h 28m 1s
  • Auto: Golf VI Plus
  • Silnik: 1.6 TDI
  • Lokalizacja: Rybnik

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post17 paź 2020, 08:12

fiodor82 pisze:Twój BCM obsługuje ledy w tablicy oraz bi-xenon skrętny. Możesz go flashować do 86M lub 86R. Pliki z wsadem dostępne w internecie.


Znalazłem tylko wsad do 1K0 937 086 C z wersją 575, który kosztuje 100 zł.
A kolejna rzecz to że nic mi to nie da. Bo i tak nie mam ODISA żeby zrobić mu flash. Mam tylko VCDS...
To chyba lepiej dołożyć 100 zł i mieć nowszy...
Offline

fiodor82

Nieśmiały

  • Posty: 26
  • Rejestracja: 11 sty 2019, 13:21
  • Online: 4d 5h 53m 53s
  • Auto: Golf 6 4MOTION
  • Silnik: 2.0TDI CFFB
  • Lokalizacja: Podlaskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post17 paź 2020, 16:28

Pliki z wsadami dostępne na Chomiku. Tak ale kupując ryżowego ODISa masz większe pole do działania z modułami samochodu.
Offline

quiksilver

Nowicjusz

  • Posty: 9
  • Rejestracja: 16 cze 2020, 22:07
  • Online: 6h 16m 41s
  • Auto: Jetta SW MK6
  • Silnik: 2.0 tdi
  • Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post29 paź 2020, 12:06

koledzy też chce wymienić BCM teraz posiadam 5KO 937 084 J, ma kilka opcji ale takie jak halogeny z przodu to już niestety nie, auto z US, i odpalanie bez kluczykowe, czy taki 1K0937087AL będzie działać odpale auto z przycisku i zamknę go z pilota czy ogranicza mnie częstotliwość pilota ?
Offline
Awatar użytkownika

maartinj

Stały Bywalec

  • Posty: 458
  • Rejestracja: 06 kwie 2013, 10:42
  • Online: 8d 4h 3m 54s
  • Pochwały: 20
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: VW
  • Silnik: 2.0 TDI CFGC
  • Lokalizacja: PL

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post29 paź 2020, 15:13

na US to tylko BCM na 315Mhz ..i jest chyba tylko 1 czy 2 wersje, sprawdz sobie w Etce
po wymianie BCM bedzie działac kessy, z pilota go nie zamkniesz
zeby zrobic , trzeba douczac klucze na nowo , z kessy sam nie douczysz
Offline

quiksilver

Nowicjusz

  • Posty: 9
  • Rejestracja: 16 cze 2020, 22:07
  • Online: 6h 16m 41s
  • Auto: Jetta SW MK6
  • Silnik: 2.0 tdi
  • Lokalizacja: Podkarpacie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post29 paź 2020, 16:33

czyli trzeba gdzieś jechać pewnie do aso na przyuczenie, zostanie tylko znaleźć odpowiedni moduł, nie wygląda to tak strasznie

znalazłem że modul o numrze 5K0937086R jest niby pod 315mhz moze to ktos sprawdzic ?
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post04 lis 2020, 11:30

Witam pytanko obecnie posiadam BCM 086 h sw0615 mam fabryczne ledy tablicy rejestracyjnej światło ciepłe ponieważ zmieniłem całe oświetlenie na led zimne zakupiłem lampki oryginalne led zimne zaznaczyłem w bayt 17 bit 7 led rejestracji i tak wywala mi błąd spalonej żarówki jakeś sugestie dzięki
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post05 lis 2020, 18:44

Witam czy 5k0937087ak nada się do mk6
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post10 lis 2020, 11:03

widzę że nikt nie ma info a 1k0937087ba podejdzie czy za nowy ma ktoś taki ?
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 14m 52s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post11 lis 2020, 12:05

Sprawdź w etce i sprawdź piny. Soft chyba 711 ?

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post11 lis 2020, 20:38

087ba ma sw903 czy nie za nowy pod mk6
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 14m 52s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 07:11

piotr64 pisze:087ba ma sw903 czy nie za nowy pod mk6
Za nowy bo ?

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 09:39

2016 rok
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 14m 52s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 09:47

Nie definiował bym rokiem tylko funkcjonalnością lub jej brakiem .

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 10:44

a jak to sprawdzić bo to najwyższy BCM z 087
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 14m 52s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 10:57

piotr64 pisze:a jak to sprawdzić bo to najwyższy BCM z 087
Po kodach PR?

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 12:27

A masz takowe lista BCM w sieci kończy się na AN
Offline
Awatar użytkownika

tberent

Mieszkaniec

  • Posty: 1869
  • Rejestracja: 20 sie 2015, 13:51
  • Online: 39d 15h 14m 52s
  • Pochwały: 29
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: CBCD
  • Lokalizacja: Lodzkie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 13:05

W sieci kończy się to co za darmo. Erwin prawdę ci powie

Wysłane z mojego T8s przy użyciu Tapatalka
Offline

piotr64

Aktywny

  • Posty: 131
  • Rejestracja: 30 gru 2019, 11:42
  • Online: 6d 20h 1m 22s
  • Pochwały: 1
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: Golf VI TEAM
  • Silnik: 1.4 16V
  • Lokalizacja: Pomorskie

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 17:10

No tak już się przekonałem Erwina nie mam więc się nie dowiem
Offline
Awatar użytkownika

pab567

Stały Bywalec

  • Posty: 325
  • Rejestracja: 27 lip 2015, 20:01
  • Online: 18d 18h 27m 49s
  • Pochwały: 19
  • Ostrzeżenia: 1
  • Auto: QNIK
  • Silnik: 5.0 Coyote 421KM
  • Lokalizacja: Warszafka

Re: Wymiana bordnetz (BCM)

Post12 lis 2020, 23:14

To sobie zrób konto, wykup za kilka ojro dostęp na godzinę i poszukaj.
Poprzednia

Wróć do Elektryka i Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość