marrcin pisze:Witam, objeździłem już kilka salonów, wszędzie ceny zbliżone, a u jednego jest golf dostepny od ręki.
Wersja Highline 1.4TSI 122KM w kolorze czarna perła, + dodatkowo felgi 17" porto + jest jakis pakiet telefon start w cenie 1030zł , ja go akurat nie chciałem ale jest na wyposażeniu akurat tego konkretnego auta + blokada skrzyni biegów.
Cena za całość 77 150,00
Czy to dobrze wynegocjowana cena ?
Na to co opisałeś (1.4HL122 + kolor + porto + DCC + telefon + blokada) to wygląda na bardzo fajną.
marrcin pisze:Zastanawia mnie jednak czemu on stoi na placu, jest dostępny a wszędzie trzeba czekać min.2-3m-ce ale na podstawową wersję highline bez tych dodatków.
Czasami dealer zamawia "na wyrost" i jest to najczęściej najlepiej sprzedająca się wersja danego modelu a z tego co słyszałem to 1.4 HL 122km takim właśnie jest. A czemu zamawia "na wyrost" - może przez to ma lepszy rabat lub inne koszta mu się zmniejszają - tego nie wiem

.
marrcin pisze:Przy tych felgach Porto jest dodatkowo zawieszenie sportowe, czy nie ma problemu później z częsciami ? Może ktoś wie dokładnie co jest zmienione ?
A to zawieszenie sportowe o którym mówisz to chodzi o DCC?
A na koniec taka moja subiektywna rada.
Jeżeli zależy Ci na czasie to to autko o którym piszesz wygląda atrakcyjnie cenowo (pod warunkiem że to nówka i z tym wyposażeniem o którym wspomniałeś). Jeżeli jednak bardziej zależy ci na własnej konfiguracji auta niż na czasie, to musisz zaczekać ale za to na to co Ty sam zamówiłeś i bez zbędnych pierdół za które musisz zapłacić.