Niemowa
- Online: 0s
- Auto: Inne
- Silnik: C20LET
Witam.Chcę opisać Wam "przygodę" jaka spotkała mnie w ASO Wąsowicz w Poznaniu przy ulicy Sławińskiej 36(Gorzowska 16).Pan Wąsowicz serwisował Golfa IV 1.6 mojej żony przez pięć lat,nikt nigdy nie szczędził na wymienianych częściach ale też i niespecjalnie przyglądaliśmy się temu co w aucie jest robione.Uznaliśmy po prostu,że autko jest w dobrych,uczciwych rękach.Żona polecała innym ten warsztat i kilka samochodów z naszej rodziny również było tam serwisowane.
Niedawno w Golfie zerwał się pasek rozrządu.Po 60.000 km.Uznając,że to za krótki przebieg dla paska(dobrego paska) skontaktowaliśmy się z ASO Wąsowicz.Początkowo właściciel twierdził,że nigdy nie wymieniał rozrządu w tym aucie.Po okazaniu faktur i wpisów w książce nastąpiła zmiana frontu: widocznie to jego ojciec wymieniał ten pasek i dał jakiś słaby.Co prawda on nie odpowiada za błędy ojca ale...szanuje klientów i proponuje,że on wyremontuje silnik a my płacimy tylko za wymianę rozrządu.Zgodziłem się.
Po dwóch dniach odbieram telefon: musimy jeszcze dopłacić 400zł do remontu bo w aucie był zamontowany gaz a to ma wpływ na żywotność paska.Pomimo,że nie zgadzam się z tą opinią w końcu powiedziałem ok.Spytałem tylko,dlaczego nie wspomniał o tym podczas rutynowego,corocznego przeglądu.Cóż...pieniążki płynęły to klient był cacy...
Po skończeniu prac żona pojechała odebrać auto i uwaga... koszt naprawy 2700,- minus łaskawie rabat 700,- jeśli nie weźmiemy faktury ani paragonu
Czyli wychodzi 2000,- Zadzwoniłem do nich bo już się miarka przebrała.Pytam co ile kosztuje:wymiana rozrządu 500,- / wspomniana dopłata do remontu głowicy 400,- / komplet rozrządu(Gates) z pompą 1100,- Sprawdziłem,że w najdroższym poznańskim serwisie ASO Volkswagen wymiana rozrządu wyniosłaby 150,- mniej(uwzględniając w tym wszystkie oryginalne,volkswagenowskie części).Dla mnie to jest jakaś kpina.Na to wszystko żona dostała jakiś świstek z listą wymienionych części i wykonanych prac,na którym WYMOGŁA podbicie pieczątką "zapłacono gotówką".Pan Filip Wąsowicz odmówił wydania faktury oraz zużytych części,które zdemontował z samochodu.Na pewno tak tej sprawy nie zostawię.Z pozytywów: na tym świstku jest dopisek o gwarancji na 120.000km,też wywalczony 
A jako smaczek dodam tylko,że dumnie brzmiące ASO Wąsowicz... nie jest żadnym ASO.Przynajmniej nie w przypadku Volkswagena.Na pytanie żony dlaczego pieczątki wbijane przez ich firmę do książki serwisowej,mają tylko logo Volkswagen bez numeru licencji,Pan Wąsowicz odpowiedział,że oni ASO mają tylko na lakier Citroena
Czyli rozumiem,że reszta to po prostu ściema... Tymczasem właściciel w rozmowach z moją żoną wprost nazywał konkurencyjne,autoryzowane serwisy złodziejami.Ciekawe,prawda ?
NIE POLECAM !!!
Niedawno w Golfie zerwał się pasek rozrządu.Po 60.000 km.Uznając,że to za krótki przebieg dla paska(dobrego paska) skontaktowaliśmy się z ASO Wąsowicz.Początkowo właściciel twierdził,że nigdy nie wymieniał rozrządu w tym aucie.Po okazaniu faktur i wpisów w książce nastąpiła zmiana frontu: widocznie to jego ojciec wymieniał ten pasek i dał jakiś słaby.Co prawda on nie odpowiada za błędy ojca ale...szanuje klientów i proponuje,że on wyremontuje silnik a my płacimy tylko za wymianę rozrządu.Zgodziłem się.
Po dwóch dniach odbieram telefon: musimy jeszcze dopłacić 400zł do remontu bo w aucie był zamontowany gaz a to ma wpływ na żywotność paska.Pomimo,że nie zgadzam się z tą opinią w końcu powiedziałem ok.Spytałem tylko,dlaczego nie wspomniał o tym podczas rutynowego,corocznego przeglądu.Cóż...pieniążki płynęły to klient był cacy...
Po skończeniu prac żona pojechała odebrać auto i uwaga... koszt naprawy 2700,- minus łaskawie rabat 700,- jeśli nie weźmiemy faktury ani paragonu

A jako smaczek dodam tylko,że dumnie brzmiące ASO Wąsowicz... nie jest żadnym ASO.Przynajmniej nie w przypadku Volkswagena.Na pytanie żony dlaczego pieczątki wbijane przez ich firmę do książki serwisowej,mają tylko logo Volkswagen bez numeru licencji,Pan Wąsowicz odpowiedział,że oni ASO mają tylko na lakier Citroena

NIE POLECAM !!!