joel pisze:Witam serdecznie! to mój pierwszy post, nie jestem jeszcze pełnoprawnym członkiem forum. Dopiero przygotowuję się do zakupu Golfa MK7. Myślę właśnie o Highline 122KM w bieli . Stąd cieszę się,że trafiłem na ten post. Jeśli można, mam parę pytanek:
1. Czy kolor to jest ten podstawowy biały?
2. Jak Ci się jeździ w porównaniu z 140 KM (jeśli testowałeś), nie brakuje mocy?
3. Czy mocno brudzi się / "palcuje" wykończenia z Piano Mesh?
4. Czy zauważyłeś jakieś wady/niedopracowania/coś Cię irytuje?
Byłbym wdzięczny za odpowiedzi, bo pewnie pomogą mi podjąć decyzję o zakupie.
Cześć
1, Tak biały podstawowy
2. Testowałem 140 KM, jezdzi fajnie , i jeżeli masz wolne środki to bierz . U mnie już nie starczyło na silnik Lecz tak poważnie , w większości poruszam sie po mieście więc mocy wystarcza ( miałem w poprzednich także 122 KM) na trasie także jest ok.Ta moc jest wystarczająca do tego autka. Oczywiście apetyt rośnie w miarę jeżdżenia Może w następnym będzie więcej kucy.Tak naprawdę musisz sam sobie odpowiedzieć jaką moc potrzebujesz, najlepiej przetestuj.
3.Pisałem, że dla mnie najlepszy kolor do utrzymania jego w czystości Miałem srebrne i czarne więc wiem z autopsji. Z drugiej strony jestem maniakiem czystości i auto myje jak jest tylko okurzone bądź po deszczu przed wstawieniem do garażu ( średni 3 razy na tydzień):lol: choroba Plusem tego koloru jest to, że nawet jak nie lubisz bawić sie w detalling to po umyciu tylko karcherem bez wycierania nie widać żadnych zacieków Nie widac także na nim kurzu tak jak np . na czarnym ( 1h po myciu)
Jeżeli natomiast chodzi o wnętrze, wygląda super lecz wymaga przetarcia z dwa razy na tydzień-wg. mnie ( chodzi właśnie o szkło fortepianowe) wielkiego palcowania nie zauważylem, nawet jakby było to wygląd rekompensuje wszystko.
4.Jedyna rzecz , która mnie irytuje to taka, że nie mogę wsadzić ręki w trójkątna szybkę aby ją wyczyścic Lecz już opracowałem inny sposób.
Poza tym z czystym sumieniem polecam to autko, naprawdę warto. Jeżeli będziesz miał możliwość bierz siedzenia ergoActive wyglądaja obłędnie w aucie. Oczywiście na felgach minimum 17 cali.
Trochę się rozpisałem Jak bedziesz miał jeszcze jakieś pytania , zapraszam.
Pozdrawiam