Regulamin forumOpis samochodu powinien zawierać informacje zgodnie z zaproponowanym szablonem
Temat: Model - Wersja silnika - Rok produkcji (opcjonalnie "by" _nazwa_użytkownika_) np. VW Golf 6 - 2.0 GTI - 2011 by RyŚ
Treść postu: Dane wymagane Marka/Model: np. VW Golf 6 GTI Rok produkcji: np. 2011 Silnik/Pojemność/Moc: np. 2.0 TSI 210KM (CCZB) Zdjęcie - prezentujące samochód w dość przyzwoitej rozdzielczości
Dane opcjonalnie: Kolor: np. niebieski grafit perłowy Wyposażenie: np. Highline + pakiet 990 + pakiet zimowy + zawieszenie DCC + kamera cofania Układ napędowy: np. DSG Zawieszenie: np. 19'' Talladega Car Audi: np. NAVI RNS 510 Dynaudio Excite Opis: np. Auto odebrane w maju, w planach mam zmianę wydechu i inne ciekawe informacje
Pamiętaj: - Jeżeli zmodyfikujesz coś w swoim aucie, umieść informacje o tym w pierwszym poście - do wprowadzenia zmiany użyj przycisku (Zmień). - Jeżeli dodasz nowe zdjęcia, które Twoim zdaniem zasługują na szczególną uwagę (np. zdjęcie auta po wprowadzeniu modyfikacji), zamieść je również (przy pomocy BBCode [IMG]) w pierwszym poście. - duże zdjęcia (powyżej 500kb) zmieść na serwerze zewnętrznym, a w swoim temacie zamieść bezpośredniego linka do zdjęcia (przy pomocy BBCode [IMG]) - to Ty jesteś właścicielem swojego tematu, i to Ty decydujesz o jego zawartości, tak więc masz pełne prawo moderować (przy pomocy moderatorów) zawartości swojego tematu. - Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
WuBu pisze:Super wszystko... Szkoda tylko, ze Tomku nie napisałeś pomagając koledze skąd te niektóre mody zerżnąłeś...
O kurczaczku Tak właśnie proszę Państwa dzieli się forum. Dla osób którzy chcą dzielić się wiedzą i są fanatykami w tym co robią. Oraz druga strona medalu. Osoby które uważają się za pionierów, może i nawet bogów wszechświata. Co tylko liczy się $$$.
Za chwilkę jak ktoś będzie wkładał warningi lub oświetlenie led do tablicy to będzie musiał szukać pioniera i pytać o zgodę bravissimo
Panowie Ale o czym mowa. Raczej Wiesław powinien płacić za to że uważa taki projekt za swój autorski projekt a prawda jest inna. Poniżej link a w treści kolega ROY01 ( sympatyczny i pomocny bo kiedyś tam wspólnie przerabialiśmy eeprom w BCM)
tberent pisze:Panowie Ale o czym mowa. Raczej Wiesław powinien płacić za to że uważa taki projekt za swój autorski projekt a prawda jest inna. Poniżej link a w treści kolega ROY01 ( sympatyczny i pomocny bo kiedyś tam wspólnie przerabialiśmy eeprom w BCM)
Także chyba . w tej kwestii jezeli chodzi o wlasnosc intelektualną.
Jest takie powiedzenie; "uderz w stół, a nożyce się odezwą" Ty Tomku doskonale wiesz, o czym mówię i pozostałym nie musze tłumaczyć. Tu nie chodzi o pozwolenia, pionierów, projekty etc... Tu chodzi o zwykłą kulturę. I tyle w tym temacie.
Chciałem coś zrobić z felgami bo już długo je mam jak na mnie i znalazłem opcjonalne kołpaczki felg 5G0601171BLYC. Koszt w ASO to tylko 80zł za sztukę. Więc zakup samych pierścieni u kolegów z wschodu i montaż. Umyję felgi i dodam jak siedzi na samochodzie
Ostatni weekend lata ..19. Więc trzeba ogarnąć samochód
Wyczyszczenie kierownicy oraz lewarka od zmiany biegów Colourlock oraz zabezpieczenie Zymolem.
Deska wyczyszczona APC oraz zabezpieczona Natural Look.
50/50
Plastiki obok radia , panelu klimy INTERIOR DRESSING od GoodStuff.
Trafiły się w dobrej cenie dywaniki zimowe ORYGINAŁ GTI Truskawka na torcie do wewnątrz na koniec. Zapach od Chemical Guys. Na zewnątrz do lakieru QD CURE "LUSTRO" Oraz zdjęcia nowych dekielków do felg
ToJaKijanka pisze:Jak miło się czyta i patrzy na te wszystkie modyfikacje! Tylko pozazdrościć wnętrza!
Takie małe pytanko, jeśli się już ma kamerkę z Light Assist, to do 3w1 trzeba dodatkowe kable?
Odpowiem za Piotrka. Teoretycznie nie kwestia grubości zasilania lusterka wstecznego. Bo jego zasilanie można brać do zasilania 3AA z tym że trzeba uwzględnić obciążalność prądową kabla. Należy pamiętać że3AA potrafi się grzać przy pracy. O 3Q0 nie wspomnę .... A CAN można przepiąć z CAN napędu na CAN ext
Aktualizacja: - Hamulce GOLF R 345mm/310mm -> -> Odświeżam i montuje
Tarcze Rotinger (nawiercane, nacinane, nawęglane) Klocki ATE Przewody stalowy oplot (niebieskie) Wszystko po niskim przebiegu. Obecnie idą do rozbiórki i malowania w nowy kolor, prawdopodobnie FLUO RED.
Obecnie brakuje mi tylko osłon tarcz tylnych. Jeśli ktoś jest w stanie pomóc będę wdzięczny.
Prawdopodobnie po niewielkich przeróbkach pasuje jeden z punktów:
1. 1K0615611S oraz 612S. Z golfa R , R32. Ale to właśnie wszystko 4motion. (310mm) 2. 5N0615611E oraz 612E. Osłony z CC itd. I to już podobno z ośki (310mm) 3. 1K0615611P oraz 612P. Osłony z MK5 GTI. . Też są dobre podobno (286mm)
Tutaj porównanie starych. 312/276 - do sprzedania jeśli ktoś szuka. Fabrycznie czerwone.
Wpadł nowy komplet FELG 18cali MODEL CADIZ 5G0601025BK 7.5J ET49 Opony Matador SIBIR SNOW 225/40/18 z 2018r. Po przebiegu 2 tyś. km
Oczywiście felgi zabezpieczone prezentem świątecznym Ceramiką od ULTRACOAT METAL GUARD. Pierwszy raz nią robiłem i jestem pod wrażeniem.
Miałem w starej kierownicy większe manetki do zmiany biegów, więc postawiłem tutaj też dokupić.
Sam montaż bajka. Demontujesz OEM i w miejsce starych montujesz nowe. Czas operacyjny 2 minuty. Nie trzeba niszczyć nic ani kleić. Zawsze można wrócić do OEM. Dla Chińczyków szacun :thumbright:
Może pomaluje kiedyś w BLACK PIANO.
Wszystkim Życzę Wesołych Świąt!!!!!!! Choroby modzenia i takich prezentów
... bardzo dobre mody jeśli nie upalasz na torze to heble spełnią Twoje oczekiwania - są dużo skuteczniejsze i nie puchną po dwóch ostrych hamowaniach, a do tego lepiej wyglądają ... mam nadzieje że napis "Audi Sport" już nie wróci-hihi ... dobrze że nie brałeś kiery z wersji CS, bo trzeba prowadzić w rękawiczkach (zwłaszcza latem), ta z TCR'a wygląda równie fajnie i jest praktyczniejsza, bo w skórze... jeszcze słowo o felgach, które moim subiektywnym zdaniem wyglądają lepiej na Twoim aucie niż te "kultowe" Pretorie miałem też te Cadiz'y u siebie tylko, że w 19tu calach i też mi się podobały, chociaż przez wielu uważane są za chińszczyznę - chyba niesłusznie