Sympatyk
- Online: 1d 12h 29m 1s
- Auto: Golf VI Plus
- Silnik: CGGA
Marka/Model: VW GOLF VI PLUS
Rok produkcji:
Silnik/Pojemność/Moc: 1390ccm/80km CGGA
Kolor: LC9X
Układ napędowy: przedni
Zawieszenie: standard
Car Audio: Dynaudio + RCD330+
Wyposażenie: Bogate
Modyfikacje zrealizowane:
- pełny serwis olejowy + filtry,
- koła 17'' DIJON,
- montaż skór od wersji Carat,
- kierownica Golf VI Cup z białą nicią,
- żarówki Megalight Ultra +120,
- Radio RCD330+,
- wydech końcowy dwururka od 2.0tdi.
Modyfikacje planowane:
- pełny detailing + powłoka ceramiczna,
- wymiana relingów na chromowane,
- prawdopodobnie montaż LPG.
Witam,
Poniżej przedstawiam swój nowy samochód - VW Golf Plus - taki ni pies ni wydra - pojemniejszy od Golfa, zaparkuje tam gdzie się Touran nie wciśnie
Auto zakupione od pierwszego właściciela w kraju (53-latek), sprowadzone jako bezwypadkowe z Niemiec.
Przeprowadzone prace:
- wymiana foteli Comfortline na Carat z elektryką i podgrzewaniem foteli (wymontowane z Anglika o przebiegu 40kkm):
Stare fotele:
Zakupione fotele:
Po czyszczeniu zestawem Tenzi do skór:
Porównanie przed/po - skóra miękka i matowa:
Po założeniu:
- wymiana kierownicy na wersję z białym szyciem - nówka ASO, do zestawu skórzana nakładka hamulca recznego:
- wymiana wszystkich olejów (silnik, skrzynia) oraz wszystkich filtrów (OEM Knecht/Filtron); rozrząd wymieniony 20kkm temu zatem do kompletu wpadł nowy pasek mikro
- kompletowanie kolejnych dodatków - nowych felg DIJON z Golfa VII oraz nowego wydechu z A3 2.0TDI:
- pierwsze przymiarki felg - mają tylko 6 cali szerokości, dzięki czemu auto prowadzi się lekko (nowe opony Verdestein Sporttrac 5 oraz Falken 205/50/17):
- posprzątanie komory silnika - cieszy oko
- Golfik w pełnej okazałości:
- w międzyczasie polakierowałem zaciski na złoty kolor:
Przed:
Po:
- z racji iż działam na forum kosmetykaaut.pl, Golfik jest wręcz rozpieszczany chemią czołowych producentów:
Powłoka ceramiczna na felgach ma się dobrze - następny krok to ochrona karoserii:
Także otrzymany od poprzedniego właściciela komplet zimowek wymagał dopiessczenia
Po założeniu kół zimowych:
Koła letnie zakonserwowane czekają na sezon letni:
Szyby po zabezpieczeniu Rainx:
Widok przez szybę szyberdachu:
Temat cały czas się rozwija - w najbliższym czasie m.in. ceramika na lakier, wymiana relingow na chromowane i pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy - zwyczajnie lubię to auto.
Rok produkcji:
Silnik/Pojemność/Moc: 1390ccm/80km CGGA
Kolor: LC9X
Układ napędowy: przedni
Zawieszenie: standard
Car Audio: Dynaudio + RCD330+
Wyposażenie: Bogate
Modyfikacje zrealizowane:
- pełny serwis olejowy + filtry,
- koła 17'' DIJON,
- montaż skór od wersji Carat,
- kierownica Golf VI Cup z białą nicią,
- żarówki Megalight Ultra +120,
- Radio RCD330+,
- wydech końcowy dwururka od 2.0tdi.
Modyfikacje planowane:
- pełny detailing + powłoka ceramiczna,
- wymiana relingów na chromowane,
- prawdopodobnie montaż LPG.
Witam,
Poniżej przedstawiam swój nowy samochód - VW Golf Plus - taki ni pies ni wydra - pojemniejszy od Golfa, zaparkuje tam gdzie się Touran nie wciśnie
Auto zakupione od pierwszego właściciela w kraju (53-latek), sprowadzone jako bezwypadkowe z Niemiec.
Przeprowadzone prace:
- wymiana foteli Comfortline na Carat z elektryką i podgrzewaniem foteli (wymontowane z Anglika o przebiegu 40kkm):
Stare fotele:
Zakupione fotele:
Po czyszczeniu zestawem Tenzi do skór:
Porównanie przed/po - skóra miękka i matowa:
Po założeniu:
- wymiana kierownicy na wersję z białym szyciem - nówka ASO, do zestawu skórzana nakładka hamulca recznego:
- wymiana wszystkich olejów (silnik, skrzynia) oraz wszystkich filtrów (OEM Knecht/Filtron); rozrząd wymieniony 20kkm temu zatem do kompletu wpadł nowy pasek mikro
- kompletowanie kolejnych dodatków - nowych felg DIJON z Golfa VII oraz nowego wydechu z A3 2.0TDI:
- pierwsze przymiarki felg - mają tylko 6 cali szerokości, dzięki czemu auto prowadzi się lekko (nowe opony Verdestein Sporttrac 5 oraz Falken 205/50/17):
- posprzątanie komory silnika - cieszy oko
- Golfik w pełnej okazałości:
- w międzyczasie polakierowałem zaciski na złoty kolor:
Przed:
Po:
- z racji iż działam na forum kosmetykaaut.pl, Golfik jest wręcz rozpieszczany chemią czołowych producentów:
Powłoka ceramiczna na felgach ma się dobrze - następny krok to ochrona karoserii:
Także otrzymany od poprzedniego właściciela komplet zimowek wymagał dopiessczenia
Po założeniu kół zimowych:
Koła letnie zakonserwowane czekają na sezon letni:
Szyby po zabezpieczeniu Rainx:
Widok przez szybę szyberdachu:
Temat cały czas się rozwija - w najbliższym czasie m.in. ceramika na lakier, wymiana relingow na chromowane i pewnie jeszcze coś mi przyjdzie do głowy - zwyczajnie lubię to auto.