Jaki olej polecacie? Myślałem nad Liqui Moly albo Motul? Wiecie ile oleju wchodzi do 2.0TSI?
GTI jaki olej
Moderator: BRUNO55
Regulamin forum
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
- KL4K50N
- Nieśmiały
- Auto: MK6 GTI
- Silnik: 2.0TSI
GTI jaki olej
Witam!
Jaki olej polecacie? Myślałem nad Liqui Moly albo Motul? Wiecie ile oleju wchodzi do 2.0TSI?
-
Piaseczeq
- Nieśmiały
- Auto: MK6 GTI DSG
- Silnik: CCZB
Re: GTI jaki olej
5L ci spokojnie wystarczy ja jeżdzę na MOTUL 8100 X-CESS 5W40 wymiana co 10K km
- KL4K50N
- Nieśmiały
A filtr powietrza masz jakiś normalny czy może jakaś wkładka K&N?
- martiso
- VIP
- Auto: I30N FastBack PERF.
- Silnik: 2.0T-GDI 280KM
wchodzi niecałe 5L (chyba 4,70) ... ja leje w MK7 GTI MOTUL SPECYFIC 5W30 wg normy VW. wymiana raz w roku lub max 15K. filtr powietrza możesz dać zwykły MANN, KNACHT, BOSCH, MEYLE ... ja mam K&N - przynajmniej raz na rok trzeba go umyć i naoliwić specjalnymi preparatami K&N.
- KL4K50N
- Nieśmiały
Dzięki za odpowiedzi. Przy wymianie oleju będę celował w Motula albo Liqui Moly. W F10 lałem zawsze LM toptec 4200 i jak dla mnie była to świetna oliwa. Pozdrawiam. 
- cairalan
- Gadatliwy
- Auto: VW Golf MK6 GTI USA
- Silnik: 2.0 TSI CCTA
Podbijam temat: Golf VI USA, 2011 r., silnik 2.0 TSI GTI 200 KM. Jaki olej polecacie?