Dzisiaj jest 08 gru 2024, 22:29

Problem z szybą i zamkiem

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość

arczi99

Nowicjusz

• Online: 14h 55m 35s
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.6 TDI

Problem z szybą i zamkiem

Post21 lis 2024, 17:17

Witam Wszystkich.
Przestała mi działać szyba z przodu od strony pasażera i tak samo zamek ale w tylnich drzwiach. Prąd tu i tu dochodzi, przycisk od szyby jest oświetlony a zamek po odłączeniu kostki też dostaje zasilanie bo wkładając ją i wyciągają słychać delikatnie kliknięcie ma wszystkich zamkach.
Oczywiście tapicerkę z drzwi musiałem zdemontować .
Raz na jakiś czas zamek się zamknie, potem nie wiadomo kiedy znów da się otworzyć, z kolei szyba w tym samym czasie co zamek zadziała to też zadziała ale tylko zamykanie i to obojętnie jak przycisk nie naciśniemy.

Co może być. Kupiłem drugi zamek ale reaguje identycznie czyli nie zamyka a i nie otwiera z pilota.
Dzięki panowie za każdą pomoc

Wróć do Elektryka i Elektronika