Dawno mnie tu nie było
Z uwagi że Golf dostał młodszego brata i jak to zazwyczaj bywa trzeba na początek coś tam zazwyczaj do tego auta zakupić, Golf musi na jakiś czas pójść na boczek (będą dokańczane jakieś tam modziki).
Z uwagi że to auto po 2020 roku trzeba było zakupić interface pod sterowniki zabezpieczone metodą SFD.
Jak tu o młodszym bracie, to standardowo filtry, olej itp., ale i kilka modów już wpadło do niego (i plany są również na kolejne),trzeba było zakupić zimówki, a na lato zawitają nowe aluski pod ten model (18-to calowe).
Co do Golf-a to dokończyłem montaż anten LTE, ponieważ przy pierwszym montażu uszkodziłem pin drugiej wtyczki i nie miałem zapasu, a że trzeba ściągać cały zderzak to czekało to do momentu gdy robiłem coś innego i musiałem demontować zderzak.
Został podmieniony ekran 9,2 radia 5G6919606 z 25.10.2017 H50 9130 na 16.03.2020 H61 9214
Stary ekran był zakupiony tylko na czas montażu radia ponieważ miał 3 pionowe kreski (chociaż mało widoczne i aż tak mi to nie przeszkadzało), po jakimś czasie miał być założony już nowszy bez wad.
Przymiarka jest do założenia w końcu Mojego przerobionego licznika TDI kolor w wersji R.
A tu podłączony na chwile u kolegi do auta.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=6hf_myvxHus[/youtube]
Cóż koszt zakupienia licznika VR i kodowania to kilka tysi, a więc na razie muszę odpuścić bo mam inne wydatki.
Myślę że dobrą alternatywą by był ten analogowy licznik kolor w stylizacji R-ki, do mojego niebieskiego środka by dość dobrze się komponował
Czy w tym roku będą jeszcze jakieś modyfikacje w Golf-e trudno mi powiedzieć.
Pewnie w następnym roku coś tam będzie modzone, jak coś zrobię to się pochwalę.
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa