Dzisiaj jest 23 lut 2024, 08:28


Centralny zamek , błąd B122D29

Moderator: flo

Regulamin forum Moduły elektroniczne, sterowniki, sygnalizacja (kontrolki, buczki, wyświetlacze), instalacje, wiązki, piny, wtyczki, ładowanie, rozruch, immobiliser, alarm, centralny zamek, moduł komfortu, czujniki.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę

Uwaga
- Prośby o kodowanie i diagnostykę logów lub błędów zamieszczaj w dziale Diagnostyka i kodowanie
  • Autor
  • Wiadomość
Offline

robert11115

Aktywny

  • Posty: 127
  • Rejestracja: 27 sie 2017, 10:50
  • Online: 3d 1h 36m 11s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Tychy

Centralny zamek , błąd B122D29

Post05 mar 2023, 14:52

Witam , od jakiegoś czasu pojawia się taki błąd przy skanowaniu , po skasowaniu za jakiś czas wraca , czasami zdarza się podczas otwierania ( keyless ) po dotknięciu klamki zaczyna otwierać rozkładają się lusterka i jest mikro ułamek przerwy tak jakby na chwilę prądu nie było po czym otworzy , czy za centralny zamek odpowiadają sterowniki w drzwiach ? Czy jest jakiś dodatkowy moduł sterujący wszystkim ? Mamy jakiegoś magika na śląsku który by mi to ogarnął ? Golf 7.5. Miał ktoś podobny przypadek ?

Obrazek
Offline
Awatar użytkownika

shark__

Stały Bywalec

  • Posty: 393
  • Rejestracja: 22 paź 2012, 09:54
  • Online: 7d 5h 57m 25s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM
  • Lokalizacja: Piekary Slaskie

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post06 mar 2023, 11:00

Offline

robert11115

Aktywny

  • Posty: 127
  • Rejestracja: 27 sie 2017, 10:50
  • Online: 3d 1h 36m 11s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Tychy

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post06 mar 2023, 18:00

Dzięki , rozumiem , że mam się umówić na aktualizację sterownika w drzwiach .
Offline
Awatar użytkownika

shark__

Stały Bywalec

  • Posty: 393
  • Rejestracja: 22 paź 2012, 09:54
  • Online: 7d 5h 57m 25s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM
  • Lokalizacja: Piekary Slaskie

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post06 mar 2023, 18:48

W Q7 z rocznika 2017-2018 przy tym błędzie była procedura zmiany oprogramowania.
Trudno mi odpowiedzieć czy w Twoim przypadku też tak będzie.
Zacznij może od VCDSa pelny skan.
Przepsikaj wytczki w poszukiwaniu śniedzi i wilgoci.
Wklej log z VCDSa i zobaczymy ....
Offline

robert11115

Aktywny

  • Posty: 127
  • Rejestracja: 27 sie 2017, 10:50
  • Online: 3d 1h 36m 11s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Tychy

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post06 mar 2023, 19:04

Niestety dysponuję tylko obd11 , no nic spróbuję z tymi wtyczkami.
Offline
Awatar użytkownika

shark__

Stały Bywalec

  • Posty: 393
  • Rejestracja: 22 paź 2012, 09:54
  • Online: 7d 5h 57m 25s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM
  • Lokalizacja: Piekary Slaskie

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post07 mar 2023, 09:12

BRUNO55 pisze:Zestawienie osób + mapa które się zgłosiły do pomocy w kodowaniu przy użyciu VCDS-a
1.kamill- VCDS - Elbląg-Rzeszów (okolice i po trasie )
2.Jimmy_PoP-VCDS - Warszawa ( Południe ) Pisaeczno
3.marmi - VCDS -Katowice
4.Lewart_waw- VCDS - Warszawa ( Wschód )
5.zioolko, LukaszS - VCDS - Wrocław
6.wesol144 - VCDS - Poznań
7.kakaruto -VCDS - Silesia ( Katowice, Częstochowa, Bielsko-Biała )
8.sbstg - VCDS - Starogard Gdański
9.Agolf6 - VCDS - Sanok
10.niedzwiedz1981 - VCDS -Poznań
11.conquer - VCDS - Kraków
12.1 6 D- VCDS - Szczecin
13.ryba113 - VCDS - Toruń, Olsztyn, Łódż
14.Sialek - VCDS - Białystok
15.wloch7 - VCDS - Olsztyn
16.tberent - VCDS -Piotrków Trybunalski, Tuszyn
17.ophiel - VCDS - Będzin, Bytom
18.Maciek - VCDS - Mikołajki, Mrągowo
19.robartspl - VCDS - Łomża
20.Andrzej4286 - VCDS, VCP - Jelenia Góra
Obrazek
W miarę przybywania pomocnych dłoni lista i mapa będzie aktualizowana.
Może ktoś się zgłosi z martwych terenów mapy.


Zagadaj kogoś na prv
Offline

robert11115

Aktywny

  • Posty: 127
  • Rejestracja: 27 sie 2017, 10:50
  • Online: 3d 1h 36m 11s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Tychy

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post07 mar 2023, 19:18

shark__ pisze:
BRUNO55 pisze:Zestawienie osób + mapa które się zgłosiły do pomocy w kodowaniu przy użyciu VCDS-a
1.kamill- VCDS - Elbląg-Rzeszów (okolice i po trasie )
2.Jimmy_PoP-VCDS - Warszawa ( Południe ) Pisaeczno
3.marmi - VCDS -Katowice
4.Lewart_waw- VCDS - Warszawa ( Wschód )
5.zioolko, LukaszS - VCDS - Wrocław
6.wesol144 - VCDS - Poznań
7.kakaruto -VCDS - Silesia ( Katowice, Częstochowa, Bielsko-Biała )
8.sbstg - VCDS - Starogard Gdański
9.Agolf6 - VCDS - Sanok
10.niedzwiedz1981 - VCDS -Poznań
11.conquer - VCDS - Kraków
12.1 6 D- VCDS - Szczecin
13.ryba113 - VCDS - Toruń, Olsztyn, Łódż
14.Sialek - VCDS - Białystok
15.wloch7 - VCDS - Olsztyn
16.tberent - VCDS -Piotrków Trybunalski, Tuszyn
17.ophiel - VCDS - Będzin, Bytom
18.Maciek - VCDS - Mikołajki, Mrągowo
19.robartspl - VCDS - Łomża
20.Andrzej4286 - VCDS, VCP - Jelenia Góra
Obrazek
W miarę przybywania pomocnych dłoni lista i mapa będzie aktualizowana.
Może ktoś się zgłosi z martwych terenów mapy.


Zagadaj kogoś na prv


Dzięki
Offline

robert11115

Aktywny

  • Posty: 127
  • Rejestracja: 27 sie 2017, 10:50
  • Online: 3d 1h 36m 11s
  • Pochwały: 1
  • Auto: golf 7
  • Silnik: 1.4 TSI
  • Lokalizacja: Tychy

Re: Centralny zamek , błąd B122D29

Post09 mar 2023, 19:47

shark__ pisze:W Q7 z rocznika 2017-2018 przy tym błędzie była procedura zmiany oprogramowania.
Trudno mi odpowiedzieć czy w Twoim przypadku też tak będzie.
Zacznij może od VCDSa pelny skan.
Przepsikaj wytczki w poszukiwaniu śniedzi i wilgoci.
Wklej log z VCDSa i zobaczymy ....



Czy ten błąd może być od słabego aku ? Wcześniej auto trochę stało i błędy wyskoczyły i te podwójne "jakby" ryglowanie , podładowałem akumulator i póki co od tygodnia spokój "odpukać"

Wróć do Elektryka i Elektronika

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość