Coś nie teges linknikin5 pisze:Witam,
na forum Passata znalazłem ciekawą konwersację na temat zachowania auta po akcji serwisowej VW. Proszę czytać posty od połowy lipca !!!
http://forum.vw-passat.pl/archive/index ... 1-p-2.html
Pozdro
VW afera
Regulamin forum
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
Pogaduchy, ploty, ciekawe informacje ...
Pamiętaj:
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Obowiązują zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- tberent
- Banned
- Auto: VW Golf 6
- Silnik: CBCD
Re: VW afera
- nikin5
- Nowicjusz
- Silnik: 2.0 TDI
Witam,
na forum Passata znalazłem ciekawą konwersację na temat zachowania auta po akcji serwisowej VW. Proszę czytać posty od połowy lipca !!!
http://forum.vw-passat.pl/threads/14642 ... %87/page15
Pozdro
Link poprawiony
Podsumowując auto po akcji serwisowej dopala częściej DPF. Wcześciej dopalał co 1000 km teraz co 500 km. Reszta podobno bez zmian.
http://forum.vw-passat.pl/threads/14642 ... %87/page15
Pozdro
Link poprawiony
Podsumowując auto po akcji serwisowej dopala częściej DPF. Wcześciej dopalał co 1000 km teraz co 500 km. Reszta podobno bez zmian.
Ostatnio zmieniony 22 lis 2016, 16:22 przez nikin5, łącznie zmieniany 1 raz.
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Silnik: 2.0 TDI 150KM
PDF dopala co 500km? W takim razie ciekawe co robi z DOC?

- nikin5
- Nowicjusz
"spwod" dzięki za celne spostrzeżenie. Sorrki przyzwyczajenie informatyka 
Teraz zabierają się za Audi. Temat pod względem prawnym jest do ogarnięcia i pewnie również będziemy składać pozwy przeciwko vw.
- tberent
- Banned
Gdzie naiwne jest w specyfikacji co ile ma się Dpf wypalać
Jak można sprawdzić czy auto ktore posiadam ma wgrany nowy soft? Auto do maja jeździło jeszcze w niemczech. Miałem wcześniej cbab i dof wypalał sie średnio co 700-900km raz na pełny zbiornik. Teraz mam cffb i auto nie jestem w stanie określić kiedy dokładnie wypala. Mam też dziwnie podwyższone obroty, jak odpalam to jest około 800obr ruszam przejezdzam jakies 5 km i jak dojeżdzam na swiatłach lub skrzyżowaniu to obroty sa około 900 obr. Jesli auto nie przemieszcza sie tylko postoji około 1 na takich obrotach po po ktorymś lekkim dodaniu gazu obroty spadaja na 650-700obr. Tak w poprzednim nie miałem i nie wiem co jest. Może to już ten nowy soft jest i tak dziwnie działa?
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
- tberent
- Banned
Masz bluemotion. ? Tam trudniej załapać kiedy Dpf się wypala a kiedy altek podnosi obroty by podladowac akularen0 pisze:Jak można sprawdzić czy auto ktore posiadam ma wgrany nowy soft? Auto do maja jeździło jeszcze w niemczech. Miałem wcześniej cbab i dof wypalał sie średnio co 700-900km raz na pełny zbiornik. Teraz mam cffb i auto nie jestem w stanie określić kiedy dokładnie wypala. Mam też dziwnie podwyższone obroty, jak odpalam to jest około 800obr ruszam przejezdzam jakies 5 km i jak dojeżdzam na swiatłach lub skrzyżowaniu to obroty sa około 900 obr. Jesli auto nie przemieszcza sie tylko postoji około 1 na takich obrotach po po ktorymś lekkim dodaniu gazu obroty spadaja na 650-700obr. Tak w poprzednim nie miałem i nie wiem co jest. Może to już ten nowy soft jest i tak dziwnie działa?
Sprawdzisz jadąc do vw i ci powiedzą czy jest po akcji. Wydaje mi się ze dopiero od wakacji była akcja na auta vw
Nigdzie w dokumentach nie pisze ze bluemotion. Nawet nie wiem jak rozpoznać zwykłego od bluemotion? Akumulator jeszcze z fabryki chodz tester na czarno przedstawia sie ale auto pali z pierwszego tylko raz go rozładowałem gdy probowałem przez ponad 2 godziny zskodować lampy i inne bajery z hamulcami.
- nikin5
- Nowicjusz
Sprawdzałem swój list z wezwaniem na akcje serwisową od Dealera z Dortmundu. Rzeczywiście wezwania w Niemczech zaczęły się od września. Dla 100 procentowej pewności zrób tak jak poradził Ci "tberent" i sprawdż u Dealera
-
stumpy
- Nowicjusz
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Silnik: CAYC 1.6 TDI 105 DPF
Ruszyła już akcja dla 1.6 TDI , ktoś już był?
- spwod
- Stały Bywalec
- Auto: VW Golf VIII 2024
- Silnik: 2.0 TDI 150KM
Ruszyła też kontrola UOKIK w sprawie tej "afery", może przyniesie jakiś wymierny skutek, bo jak na razie VW ma wszystkich w d 
Najgorsze że raczej zamysłem UOKIK nie jest naprawa szkody klientom, a łatwe pozyskanie dodatkowych środków na swoje konto
Najgorsze że raczej zamysłem UOKIK nie jest naprawa szkody klientom, a łatwe pozyskanie dodatkowych środków na swoje konto
-
MariuszLew
- Nieśmiały
- Silnik: 2.0 TDI 110 KM
Dostałem właśnie "zaproszenie" do serwisu na wgranie nowego oprogramowania, przewidywany czas to ok 1 godzina- nie wiem czy jechać czy olać sprawę
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Silnik: CLHA
Akcja na 1.6 juz chyba ruszyla.Ja dostalem powiastke,zeby sie umówic do serwisu.Myslalem,ze tutaj w tym kraju to bedzie obowiazkowe,ze sie od tego nie wykrece,wiec poszedlem do serwisu i pytam.A pan mówi,ze jak nie chce,to nie musze tego robic.No i póki co,to odpuszczam.
Pewnie zaraz ekolodzy sie rozpiszá,ze bandyta jestem,hehehe
- szumek5837
- Stały Bywalec
- Auto: Renault Laguna Coupe
- Silnik: FR4T 2.0T
@maverick i inni.. - To zmiana będzie tylko oprogramowania? czy to "sitko" w dolocie też będą wstawiać? Pytaliście może czy ktoś się zdecydował i jaki efekt był?
BANDYTA!!maverick pisze:Akcja na 1.6 juz chyba ruszyla.Ja dostalem powiastke,zeby sie umówic do serwisu.Myslalem,ze tutaj w tym kraju to bedzie obowiazkowe,ze sie od tego nie wykrece,wiec poszedlem do serwisu i pytam.A pan mówi,ze jak nie chce,to nie musze tego robic.No i póki co,to odpuszczam.
A tak na poważnie, to ja nie dostałem żadnych listów wciąż
-
maverick
- Stały Bywalec
- Auto: Golf 7
- Silnik: CLHA
Z tego co wiem,to w 2.0 tdi podrasowanie softu,a w 1.6 tdi napewno sitko i tez chyba soft.
- marmi
- Mieszkaniec
- Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
Przyszły już dwa listy polecone, dzwonili że zapraszają itd...
Zadnego wgrywania softu nowego itp, nie będę na nowo robił czipa i nie mam ochoty na ekoterrorystyczny soft
Zadnego wgrywania softu nowego itp, nie będę na nowo robił czipa i nie mam ochoty na ekoterrorystyczny soft
- szumek5837
- Stały Bywalec
Wczoraj dostałem list - z zapowiedzią telefonu by umówic się na wizytę - hmm...
jedziecie na akcje? ktoś był?
- tberent
- Banned
A ja się zastanawiam ci jak nie zrobi się tego ? Na przeglądzie nie puszcza czy zdegradują auto do euro 4 ?
Myślę jechać na to. Naklejkę w bagaznik a potem jeszcze raz wgrać soft
tylko że jak oni Ci coś wgrają a Ty już masz soft od tunera to na 99.99999% nie odpalisz autatberent pisze:A ja się zastanawiam ci jak nie zrobi się tego ? Na przeglądzie nie puszcza czy zdegradują auto do euro 4 ?
- tberent
- Banned
Sprawdze z ciekawości jutro info u lysegokamill pisze:tylko że jak oni Ci coś wgrają a Ty już masz soft od tunera to na 99.99999% nie odpalisz autatberent pisze:A ja się zastanawiam ci jak nie zrobi się tego ? Na przeglądzie nie puszcza czy zdegradują auto do euro 4 ?
- marmi
- Mieszkaniec
- Silnik: 2.0 TDI CR CBDC
Akcja nie jest obowiązkowa dla klienta tylko dowolna, nie ma żadnych podstaw prawnych i przepisów nakazujących wykonanie takowej operacji, na przeglądzie nikt nie sprawdza spalin, zresztą i tak jest limiter obrotów..
Także nie ma żadnego znaczenia czy akcja będzie wykonana czy nie, no może jedynie Ci którzy się na nią zdecydują będą królikami doświadczalnymi vw...
Jak ma ktoś softa to podobno jest kasowany do fabrycznego programu...
Także nie ma żadnego znaczenia czy akcja będzie wykonana czy nie, no może jedynie Ci którzy się na nią zdecydują będą królikami doświadczalnymi vw...
Jak ma ktoś softa to podobno jest kasowany do fabrycznego programu...
-
wojtaszekm
- Aktywny
- Auto: VW golf 6
- Silnik: 1.6 TDI 105 KM CAYC
nie mam wirusa od tunera, więc umówiłem się na środę 8 lutego na akcję - wyszedłem z założenia, że jak mi się nie spodoba jak auto się sprawuje po wstawieniu tego magicznego sitka i aktualizacji softu - wtedy pojadę do tunera i sobie poprawię (a wpis w książce i wlepa w bagażniku zostanie, że golf "był na terapii"szumek5837 pisze:
- szumek5837
- Stały Bywalec
Też taką wersję wydarzeń sam biorę pod uwagę bo jeszcze programu od tunera nie mam a był w planach..
Ale poki co czekamy z niecierpliwoscią na Twój opis zmian i zachowania się auta po akcji..
Powodzenia!
Ale poki co czekamy z niecierpliwoscią na Twój opis zmian i zachowania się auta po akcji..
Powodzenia!