Witam,
Bylem na drugim przegladzie (30000km). Auto mam juz 1,5 roku. Do tej pory mialem ustawiony staly okres 15000km lub 1rok. Z tego co widze to ASO zmienilo mi teraz okres na LongLife (taka informacja jest na naklejce w drzwiach oraz w MFA mam "---" zamiast km i liczby dni do przegladu).
To co mnie zastanawia, to przeglad po 3 latach (lub 60000km).
Na 100% nie zrobie 30000km do konca przyszlego roku.
Czy komp sam wskarze ze w nastepnym roku musze jechac na przeglad, czy moze na upartego bedzie liczyl 30000km lub 2 lata i tym samym moge "przegapic" wizyte w ASO?
Przeglady gwarancyjne, a zmiana trybu
Moderator: rafaello
Regulamin forum
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
Serwisowanie samochodu, klimatyzacji, dobór oleju, wycieraczek itp. materiałów eksploatacyjnych, czyli bieżące sprawy eksploatacyjne.
Pamiętaj:
- Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
- W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
- Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
- Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
- Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
Odp: Przeglady gwarancyjne, a zmiana trybu
No skoro masz teraz long life to wizyta za 2 lata lub 30 tyś...
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
- Uncle Peter
- Sympatyk
- Auto: Golf 6
- Silnik: CAXA
Re: Przeglady gwarancyjne, a zmiana trybu
Olej longlife i jedź na następny przegląd za rok lub po 15 tysiącach. Za mocno w oleju czuć benzynę żeby jeździć na czymś takim zbyt długo. Przy kupnie w 2009 też wbili mi longlife ale byłem u nich po roku.
- kakaruto
- Mieszkaniec
- Auto: Golf 6
- Silnik: CAVD
Dziwne ja mam tryb longlife i na wyświetlaczu mam pozostałą ilość kilometrów do przeglądu oraz ilość dni.zewis pisze: Z tego co widze to ASO zmienilo mi teraz okres na LongLife (taka informacja jest na naklejce w drzwiach oraz w MFA mam "---" zamiast km i liczby dni do przegladu).
Z tego co mi wiadomo to te 30k km to jest tylko umowne i komp może pokazać że czas na przegląd nawet po 27k km. Ponoć to zależy od jakości oleju.
To czy komp wskaże że już czas jechać do serwisu, to nie wiem ale myślę że wskaże, bo skoro MK4 pokazywał napis "serwis xxxx km" czy jakoś tak , to mk6 przy zdecydowanie bardziej zaawansowanym MFA pewnie coś wyświetli i "pimknie"zewis pisze: Czy komp sam wskarze ze w nastepnym roku musze jechac na przeglad, czy moze na upartego bedzie liczyl 30000km lub 2 lata i tym samym moge "przegapic" wizyte w ASO?
My TSI
Tak jest , mi teraz pokazuje przy 26 tyś. Mam 18golf6.pl pisze:Dziwne ja mam tryb longlife i na wyświetlaczu mam pozostałą ilość kilometrów do przeglądu oraz ilość dni.zewis pisze: Z tego co widze to ASO zmienilo mi teraz okres na LongLife (taka informacja jest na naklejce w drzwiach oraz w MFA mam "---" zamiast km i liczby dni do przegladu).
Z tego co mi wiadomo to te 30k km to jest tylko umowne i komp może pokazać że czas na przegląd nawet po 27k km. Ponoć to zależy od jakości oleju.
Pozdro
No to git...ASO tym razem nie poradzilo sobie z przestawieniem kompa :-/
Rece opadaja.
Rece opadaja.
Odp: Przeglady gwarancyjne, a zmiana trybu
Też miałem ---- w polu ile km i ile dni do przeglądu zaraz po wizycie. Zaczęło mi pokazywać dni i km po ok 500 km od przeglądu.
Re: Odp: Przeglady gwarancyjne, a zmiana trybu
Oooo, no to jakas pocieszajaca informacja. Pojezdze jeszcze troche i sprawdze.sebkoch pisze:Też miałem ---- w polu ile km i ile dni do przeglądu zaraz po wizycie. Zaczęło mi pokazywać dni i km po ok 500 km od przeglądu.
tez tak mialem, po paru dniach jazdy/ciezko powiedziec ile km/ i znow pojawily sie cyferki
Takze bez strachu 
Dobra, moge potwierdzic ze wszystko sie pokazuje po przejechaniu 500km. Dziwne, ale niech bedzie.