tompear przecież to nasza szóstka tylko na potrzeby artykułu fotoszkopem tu naciągnięta i tam wygładzona.
Nie wierzę, że VW zaprezentuje Golfa VII wcześniej niż na zaplanowanej jesiennej imprezie w Paryżu (może się wybierzemy - dobry pretekst na podróż dupa ryża

).
Jeżeli chodzi o wygląd Golfa VII to ja już tyle tych VII wersji widziałem na obrazkach w sieci, że starczyłoby pomysłów nawet do generacji MK69 (od ponaciąganych Golfów V i VI, poprzez udziwnione Sroczki, fiaty Stilo, Cytrynki, po po ... po sam nie wiem co, ale diametralnie różne od konserwatywnej polityki wyglądu Golfów do jakiej VW nas przyzwyczaiło).
Nie wierzę (a i również mam taką nadzieje) że VW wykona tak odważne kroki designerskie w wyglądzie jak np. Renault Megane - chodzi mi o ten model co wygląda jak mydelniczko-wanna na kółkach, które po wywróceniu na dach i doczepieniu śruby na rufie może pełnić rolę motorowej jednostki pływającej - meganówka. Moim zdaniem ten model to strzał w kolano, bo już kolejna wersja która nawiasem mówiąc według mnie jest bardzo ładna wreszcie wygląda jak samochód.
Jeszcze a propos wyglądu MK7 to dobry link podałeś do artykułu o tytule
Volkswagen Golf VII – oficjalne zdjęcia - szczególnie sam koniec artykułu.
W przypadku "nowości" w nowym Golfie sytuacja podobna jest do ilości oficjalnych obrazków, a mianowicie obniżonej wadze samochodów (różnice pomiędzy artykułami potrafią wynosi nawet 30kg ), ilości silników a co za tym idzie ich mocy (w tym przypadku przedział dla 1.4 zaczyna się od 122 a kończy na ponad 200 kucach, a nowy GTI ma mieć ponoć moc obecnej eRki).
Jedyna zbieżność jaką udało mi się zauważyć to informacja na temat wykorzystanie platformy MQB