Dzisiaj jest 09 maja 2025, 16:26

CB radio Golf VI

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

horhe

Niemowa

• Online: 0s
  • Auto: VW Golf VI
  • Silnik: TSI

CB radio Golf VI

Post15 cze 2013, 20:32

Witam wszystkich, Jestem nowy na forum. Czy ktoś z tu obecnych może polecić jakiś fajny zestaw antena+radio, które będzie dobrze funkcjonowało w golfie VI (benzyna)? Dopiero co (z łezką) rozstałem się z Golfem V, w którym miałem zamontowane CB president johny III + president maryland. Szczerze mówiąc średnio byłem zadowolony z tego zestawu. Teraz planuję raczej zakup anteny magnesowej (ml145 sirio lub president) i zastanawiam się nad radiem (polecono mi Harry III). Nie chcę wydać 700zł za charczenie i szumy dlatego pytam czy ktoś może używa podobnego zestawu lub jest w stanie polecić coś lepszego za podobne pieniądze? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za każdą odpowiedź.
Awatar użytkownika

shark__

Stały Bywalec

• Online: 7d 5h 57m 34s
  • Pochwały: 7
  • Auto: VW Golf 6
  • Silnik: 1.4 TSI 122KM

Re: CB radio Golf VI

Post17 cze 2013, 11:17

Kolego, zestaw "CB president johny III + president maryland" jest całkiem OK.
Efekt charczenia i szumów to sprawa złego zestrojenia anteny i kabla z radiem.
Na temat strojenia można by napisać pracę doktorską, a mało kto przywiązuje uwagę do tak ważnego aspektu.
Zmiana samochodu na model wyżej napewno nie poprawi jakości odsłuchu CB.

Wróć do Multimedia