Dzisiaj jest 21 lis 2024, 10:13

Caddy Radiowe problemy

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

homman

Niemowa

• Online: 45m 52s
  • Auto: Caddy
  • Silnik: 2.0 TDI

Caddy Radiowe problemy

Post11 sie 2024, 15:30

Witam
Wiem że forum dla Golda 6 ale to prawie to samo.
Przeszukałem to forum znacznie i potrzebuję pomocy w następujących tematach.

Caddy 2.0TDI z klimatornikiem, modułem BT i radiem RCD210.
Kiedyś było tu topowe radio VW RCD 510 które zostało przez handlarza zabrane.

Kwestie są następujące.

1. Szum i brak odbioru. Wychodzi że oryginalnie anteny powinny być w lusterkach. Tutaj ktoś zamontował zwykłą najtańsza antenę na środku samochodu nieaktywną.
Powinien być też wzmacniacz antennowy 2K0035577C. Ale nie mogę znaleźć gdzie. Ktoś wie ?
Problemem będzie albo ten wzmacniacz albo kwestia wyłączenia przesyłania napięcia do wzmacniacza. Albo trzeba będzie się pozbyć tej anteny. Ale pierwsze muszę zlokalizować miejsce wzmacniacza. Chyba ze ktoś go zabrał razem z radiem.

2. Jeśli połączę się telefonem z modułem BT to nijak nie mogę wyjść aby zobaczyć sobie aktualne spalanie.
Ktoś wie jak wyjść z menu telefon do menu spalanie, km, zasięg itd?

2. Wymiana radia. Prośba o doradzenie na jaki model.
Rozumie że radia chińskie mają słaby odbiór i za dobrze trzeba dać > 1k pln.
Biorę pod uwagę wymianę zarówno na oryginalne jak i chińskie.

Z tym że czytam że chińskie mają problem z CAN. Np ktoś nie mógł zgasić identycznego Caddy po podłączeniu CAN.
Zwarzywszy że mam oryginalne czujniki parkowania oraz BT który ma spoko jakość rozmów warto było by CAN zachować. Zwykle te chińczyki nie biorą mikrofonu z CAN.

Nie mam przycisków na kierownicy więc jeśli chińczyki to takie z gałkami.

Jakie jest najtańsze radio ktoś może polecić. Oryginalne / Chińskie
streaming z androida + kam cofania.
RCD 510​ nie ma stremowania i droga kam i wyjdzie 800pln >​
Już chyba tanie wyjdzie RCD330 bo zwykła kamera.

Coś co nie kosztuje 1k pln

Wróć do Multimedia