Cześć, to mój pierwsz post więc proszę o wyrozumiałość. Jestem posiadaczem VW Golfa 6 1.4 tsi. Niestety pojawiło kilka mankamentów i problemów do rozwiązania. Jeśli jest taka możliwość to proszę o jakąś wskazówkę lub odpowiedź na zadane pytania.
1. Po zamknięciu auta pilotem wydobywa się dźwięk zamykania drzwi, ale niestety lewe przednie drzwi od pasażera są dalej otwarte, gdy je otworze zaczyna wyć alarm. Jednak po zamknięciu drzwi kluczykiem drzwi są normalnie zamknięte i nie da się ich otworzyć. Czy problemem może być po prostu zamek od drzwi? Chciałem zamówić część na własną rękę dlatego zadaję to pytanie.
2. Niestety od jakiegoś czasu zaczęła wychodzić i opadać podsufitka. Ciężko w miejscowości w której mieszkam o pomoc w tym temacie, nikt się tego nie chce podjąć, czy jest jakiś łatwy sposób żeby zrobić to samemu? Na przykład jaki klej użyć najlepiej do podklejenia i włożenia z powrotem tej podsufitki?
3. Nie działający moduł parkowania, czy jestem w stanie jako laik samemu wyciągnąć ten moduł, aby wysłać go do naprawy? Wszystkie czujniki są podobno sprawne i problemem ma być moduł. Czy może lepiej kupić sprawny używany?
Pozdrawiam i dzięki z góry za odpowiedzi