Dzisiaj jest 28 sty 2025, 23:16

GOLF USA 2.0tdi DSG Półośki i przeguby.

Moderator: flo

Regulamin forum Skrzynie biegów (manualne i automatyczne), koło dwumasowe, łożyska oporowe, docisk sprzęgła, przeguby, mosty, półosie, dyferencjały, wał napędowy.

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

leszekskc

Nieśmiały

• Online: 17h 17m 38s
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 2.0 150km

GOLF USA 2.0tdi DSG Półośki i przeguby.

Post30 lip 2023, 19:48

Dobry wieczór.
Czy ktoś byłby w stanie podać mi europejskie zamienniki (nr części) przegubów i półosi do golfa VII 2.0Tdi 150koni, automat DSG.

Na oryginalnym została naklejka tylko na lewej półosi 5QM 407 271 F.

Na prawej nie ma naklejki ale nr to chyba 5QM 407 272 G

Czy ktoś może podać jakie przeguby będą pasowały ? Głównie chodzi mi o wewnętrzne. Nie wiem nawet czy każdy przegub da się zmienić czy występuje to w komplecie ? :)

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

leszekskc

Nieśmiały

• Online: 17h 17m 38s
  • Auto: Golf 7
  • Silnik: 2.0 150km

Re: GOLF USA 2.0tdi DSG Półośki i przeguby.

Post31 lip 2023, 08:40

Albo chociaż europejskie nr całych półosi ktoś zna ? Takie które będą pasowały;)

Wróć do Układ napędowy i skrzynia biegów