Dzisiaj jest 02 kwie 2025, 01:26

Montaż Dynaudio w golfa vi varianta

Car audio, nawigacja, zestaw głośnomówiące, CB radia ...

Moderator: BRUNO55

Regulamin forum Fabrycznie i niefabryczne systemy dźwiękowe, wzmacniacze, głośniki, zestawy głośnomówiące, bluetooth, nawigacje fabrycznie i niefabryczne, CB radia, anteny, TV i inne multimedia ...

Pamiętaj:
  1. Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
  2. W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
  3. Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
  4. Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
  5. Jeżeli otrzymasz odpowiedź na zadane pytanie, odwdzięcz się przyznaniem pochwały - tu przeczytasz jak przyznać pochwałę
  • Autor
  • Wiadomość

maciek8791

Nowicjusz

• Online: 2h 22m 45s
  • Auto: Passat B6
  • Silnik: CBBB

Montaż Dynaudio w golfa vi varianta

Post04 maja 2013, 21:42

Witam,
Panowie mam pytanie. Niedługo przesiadam się z passata b6 do golfa vi variant.
Zamierzam "zabrać ze sobą" rns 510 + dynaudio. W b6 głośniki z przodu występują w ilości 6 szt, basowe są połączone ze średnimi. Podczas gdy w golfie nie ma miejsca na takie głośniki bo tam przewidzieli 4 szt z przodu, więc chyba potrzebna będzie rzeźba. Czy komuś się udało może rozwiązać ten problem to raz, a drugie pytanie - czy w przypadku takiego golfa rocznik 2013, da radę przełożyć i zakodować dynaudio z zegarami i ster. z kiery gdzieś poza aso, czy jest to już niemożliwe?

pozdrawiam,
Maciek

Arek_VI

VIP

• Online: 10d 16h 14m 40s
  • Pochwały: 62
  • Auto: Golf VI
  • Silnik: TSI 122

Re: Montaż Dynaudio w golfa vi varianta

Post04 maja 2013, 22:31

Mam ten sam problem z Dynaudio 10- kanałowym. W przednich drzwiach muszę wyrzeźbić miejsce pod głośniki średniotonowe. Brak mi weny i czekam aż przyjdzie :)
Wszystko można zakodować bey problemu.

maciek8791

Nowicjusz

• Online: 2h 22m 45s
  • Auto: Passat B6
  • Silnik: CBBB

Re: Montaż Dynaudio w golfa vi varianta

Post04 maja 2013, 22:54

Arek_VI pisze:Mam ten sam problem z Dynaudio 10- kanałowym. W przednich drzwiach muszę wyrzeźbić miejsce pod głośniki średniotonowe. Brak mi weny i czekam aż przyjdzie :)
Wszystko można zakodować bey problemu.

No to gratuluję bo ten zestaw gra naprawdę pięknie. Żadne bose itp nie ma szans. Ponadto po montażu od razu masz świetny dźwięk i nie musisz nic ustawiać, kombinować, regulować wzmacniaczy itp bzdury - takie plug and play i wszystko śmiga, jak dasz głośność na max nic nie masz przesterowane - po prostu jest tak jak powinno być :) z tego co wiem tam jest osobno każdy głośnik wysterowany tak żeby było dobrze.

Swoją drogą zanim zmodziłem się z tym dynaudio, to byłem negatywnie zaskoczony jakością dźwieku rnsa na ori głośnikach. Miałem kiedyś fabię z radiem pioneera za chyba 600 zł + głośniki blaupunkta za 250 zł i lepiej grała, niż rns na ori glośnikach ;) dopiero po zapięciu dynaudio rns zaczął grać jak należy. Byłbym też ostrożny z tekstami typu "moje aftermarketowe głośniki i mój aftermarketowy wzmacniacz zagra lepiej niż to całe dynaudio". Ja głośniki jbl power i wzmak jbl wymontowałem bo słabo było pod rns i jak w to miejsce wstawiłem ten zestaw, to dopiero zobaczyłem, co to znaczy ładny dźwięk :) Także polecam wszystkim ten setup.

Daj znać jak coś wyrzeźbisz.

pozdrawiam,
Maciek

Wróć do Multimedia