W tym przypadku rozwiązania są dwa:
indywidualnie - czyli każdy indywidualnie zamawia sobie naklejki od gościa od którego ja zamówiłem (zainteresowanym mogę podać namiary - gość realizuje zamówienia pojedynczych sztuk). Wtedy każdy ma wybór co do wielkości, koloru itp. itd.. W tej wersji każdy sam się rozlicza z gościem, który te naklejki fizycznie wykonuje (ja nie pośrednicze w tym - i taka opcja jest dla mnie z oczywistych względów najwygodniejsza
)
grupowo - ustalamy dostępne wielkości naklejek. Kolory ustalam z góry - biały i czarny.
Ja lub "ktoś" podejmie się zamówienia i realizacji nalepek w dowolnej dla niego wygodnej drukarni, sfinansuje je i potem ewentualnie skoryguje koszt pojedynczej naklejki o ile będzie tego wymagała sytuacja (myślę że 5 PLN za większą naklejkę to górna granica szacowanego kosztu).
W tym wariancie warunkiem realizacji jest ilość zamawianych naklejek - im więcej tym większy jest sens, dlatego proponuje wzorem innych for utworzenie listy wraz ilością naklejek jakie dana osoba zamawia.
Każdy kto jest zainteresowany naklejką niech kopiuje listę i dopisuje się do niej wraz z informacją o ilości , kolorze i wielkości zamawianych naklejek (o ile będzie więcej niż jeden).
Jak lista będzie zawierała dostateczną ilość (na chwilę obecną nie wiem ile to dostatecznie dużo
) naklejek to zrobimy zamówienie (ja lub "ktoś" kto się tego podejmie)
Co do wymiarów naklejek to czekam na ewentualne propozycję.
Ten większy wymiar zaproponowany w pierwszym poście może i faktycznie jest ciut za duży ale nie jest zły
- ja i kilka osób taką mam i przynajmniej mnie ona nie razi w oczy
.
(tutaj można ją zobaczyć w akcji).
Mniejszej nie drukowałem jako naklejki ale obawiam się że może być z nią problem związany z cienkimi rantami szyb - w dużej już jest drobny problemik z dobrym ich przyklejeniem.
Jak ustalimy (lub ja ustalę jeżeli nie będzie żadnych propozycji) sensowny wymiar / wymiary naklejki zaczniemy tworzyć listę chętnych zgodnie z poniższym wzorem
Lista osób:
1. kakaruto - (10x mała biała)* + 10x duża biała + (10x mała czarna)* + 10x duża czarna
2.
*- zależnie od ustalonej wielkości
- bo może okazać się że nierealne jest jej naklejenie.
Tyle z mojej strony, czekam propozycje i uwagi