04 paź 2021, 20:36
Witam, od pół roku mam problem z autem i żaden mechanik nie ma pojęcia, co się dzieje z moim autkiem wcześniej nie było, z nim żadnych problemów odpalał od strzała. Zaczynając, od początku w aucie pojawił, mi się specyficzny dźwięk na początku myślałem, że to rozrząd, ale po zajrzeniu pod maskę zobaczyłem, że mi się leje z przewodu przy filtrze, opaski zmienione na skręcane nic nie leje, ale auto ma cały czas problem z odpalaniem, o który się cały czas rozchodzi, bo po nocy czy dłuższym postoju nie odpalało. Auto trafiło, do mechanika wyciągnięto, wtryski na przeczyszczenie problem ustał, na chwilę auto wraca, do tego samego serwisu stwierdzili, że wyślą wtryski do kogoś innego magicznie się okazało, że są jednak zepsute nagle niby je zregenerowali rozrząd zmieniony ok dostaje auto ale problem jest dokładnie taki sam zabieram auto w losowym momencie powraca ten charakterystyczny dźwięk i ja już wiem ze auto mi nie odpali po dłuższym postoju. Inny mechanik twierdzi że ciśnienie na railu jest na pompie tak samo przynajmniej z komputera tak wynika wtryski niby sprawne ale do tamtych co to robili zaufania nie mam ale inny serwis mówi że przebija wtryski i leci z nich paliwo, mechanik zaślepił EGR ale dalej nic auto nie chce odpalić. Załączam nagrania w linku, o jaki dźwięk mi chodzi, który wydobywa się gdzieś z okolic rozrządu. Dwa nagrania są z dziwnym dźwiękiem i jedno dla porównania z normalną pracą silnika. Warto dodać, że dzik pojawia się losowo nie występuje cały czas niema różnicy czy zimny silnik, czy ciepły jak jest dźwięk to auto będzie miało problem z odpaleniem nawet jak postoi chwilę jeszcze wcześniej udało mu się czasem załapać za 3 czy 4 próbą a jak zgasł od razu po odpaleniu to już nie odpalił i tak stoi i nie wiadomo co mu jest.
https://drive.google.com/drive/folders/1iLg1Kp1eDH8qSbs9oBxzH0YN8EnCVTCZ?usp=sharing
-- 04 paź 2021, 20:48 --