Bierz ten z drugiego linka, znacznie mocniejsze i szybsze ma bebechy (PX5). Oczywiście PX6 byłby jeszcze lepszy (czyli procesor sześciordzeniowy Hexa Core, który mimo wszystko jest wydajniejszy od ośmiordzeniowego montowanego w PX5). Od siebie mogę polecić firmę Xtrons.
Czy sa jakies nawigację które działają same bez konieczności łączenia radia z telefonem?
jak dziala takie gogle maps? radio musi byc polaczone ze smarfonem aby aplikacja dzialala? Domyślam sie, ze konieczne jest utworzenie hotspota i tak sie połączyć.
Słyszałem że Sygic jest dobry jako navi offline, ale ja używam Google Maps. Zawsze można pobrać jakiś obszar offline i korzystać z nawigacji bez potrzeby łączenia z internetem, brakuje wtedy jedynie informacji o natężeniu ruchu wraz z informacjami o korkach i ewentualnych objazdach.
Co do połączenia, inną możliwością jest zakup internet sticka, LTE/4G i podłączenie go przez USB. Może on tak samo jak telefon dawać radiu hotspot z internetem. Ja tworzę hotspot telefonem i również działa. Jak się komuś nie chce włączać ręcznie, to można Taskerem ustawić żeby hotspot włączał się automatycznie jak złapie radio w zasięg Bluetootha.
Te radia prawdopodobnie nie mają RDS-u i dlatego tak jest z odbiorem stacji.Reszta to rzecz gustu ale w porównaniu z tymi jednostkami z linków lepszym wyborem będzie RCD330 i RCD360 w podobnych pieniądzach.
RDS, AF, TA, PTY, TP i wszystkie inne radiowe bajery aż do DAB (trzeba dokupić antenę) takowe radio posiada. Ale czemu niektórym gorzej odbiera to nie mam pojęcia.