Regulamin forumInstrukcje, foto porady, manuale opisujące krok po kroku co należy wykonać, aby samemu naprawić, zmienić, wymienić, zakodować ...
Uwaga:
Nie prowadzimy tutaj dyskusji, a jedynie prosimy o dodatkowe wyjaśnia lub zamieszczamy własne uwagi, spostrzeżenia o których warto wspomnieć.
Zmiany w instrukcji autor wprowadza bezpośrednio w poście zawierającym instrukcję - nie piszmy postów z informacją co należy zrobić inaczej niż w instrukcji.
Za pomocą nowego postu autor powinien poinformować o wprowadzeniu zmian w instrukcji.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Po stwierdzeniu braku fabrycznego alarmu postanowiłem go dołożyć i na początek na podstawie ELSA zrobiłem schemat i rozpoczełem od gromadzenia części. Schemat: Numeracja pinów w BCM T52/A - czarna wtyczka T52/B - biała wtyczka T52/C - brązowa wtyczka
Części:
- Syrenka 1K0 951 605 C
- Mocowanie syrenki 5N0 951 217
- Lampka sufitowa 1K0 868 837 G z czujnikiem dozoru wnętrza i czujnikiem przechyłu 1K8 951 171
- Wtyczka do czujnika dozoru wnętrza z kabelkami 8E0 971 832
- Wyłącznik dozoru wnętrza 6Q0 962 109 B z wtyczką 8K0 973 754 i kabelkami
- Wykonanie wiązki od wyłącznika dozoru wnętrza do BCM dł. ok 2m ( w trakcie montażu będzie dokładnie docięta na długość w miarę potrzeb.
- Wykonanie wiązki do syrenki z wtyczką 3D0 973 703 dł ok 1,5m
Pozostaje już tylko montaż i kodowanie. Reportaż z powyższego niebawem
No i alarm zamontowany. Do montażu syrenki trzeba zdjąć prawe przednie koło i wymontować nadkole. Na górze wnęki widać dwa otwory do których montujemy obudowę syrenki za pomocą nitów zrywnych. Do przeprowadzenia przewodów nie potrzeba demontować schowka pasażera. W otworze nadwozia od strony syrenki jest otwór zaślepiony gumową harmonijką. Po jej wyjęciu wkładamy stalowy drut i przeciągamy wiązkę syrenki a następnie mocujemy harmonijkę. Teraz pozostaje tylko połączyć wszystkie przewody w wiązki i doprowadzić do BCM. Jest deko gimnastyki ale po odkręceniu poduszki kolanowej jest lepszy dostęp do wtyczek BCM. W moim przypadku musiałem wsunąć trzy nowe piny i przylutować dwa kabelki. Przycisk dezaktywacji montujemy na wewnętrznej osłonie słupka B. Po zdjęciu osłony ze słupka widać na niej miejsce gdzie powinien przycisk się znajdować. Wycinamy tam odpowiedni do przycisku otwór i prowadzimy kabelki do dalszego łączenia z BCM. Wszystko składamy i kodujemy. Po zakodowaniu 09 wszystko działa jak fabrycznie. Kodowanie - zaznaczyć: Bajt 5 Bit 1 Bajt 6 Bit 0,1,4,5,6,7 Bajt 10 Bit 0 Sukces !!!!!
BRUNO55 dzieki za porade i pomoc alarm działa fakt ze miałem problemy z syrena bo nie była o tych numerach co w poscie ale miałem kilka na próbe innych i na tej jednej nie było błedu i nie ma ale numer spr jutro bo zapomiałem spr przed załozeniem nadkola. Wiem ze napewo jest 605 koncówka bez literki ale poczatek mi uciekł Ale zeby nie ten temat to bym nie ogarnoł
ps: jeszcze tylko ogarne pozimomowanie xenonów i bedzie git
Hejka Chcę w moim mk6 dołożyć alarm. Jaką lampkę z czujnikami dozoru wnętrza powinienem zakupić aby obsługiwała również szyberdach? Znalazłem taką ale ona jest pod solardach https://allegro.pl/lampka-podsufitki-so ... 35205.html Czy będzie ok i czy nie będzie pluła błedami odnośnie braku jakiś dodatkowych czujników? Ewentualnie proszę o podanie właściwego nr lampki tylko pod szyberdach jeśli takowa występuje Dzieki
Ostatnio zmieniony 25 gru 2018, 15:11 przez A-R-T-U-R, łącznie zmieniany 1 raz
Do przeprowadzenia przewodów nie potrzeba demontować schowka pasażera. W otworze nadwozia od strony syrenki jest otwór zaślepiony gumową harmonijką. Po jej wyjęciu wkładamy stalowy drut i przeciągamy wiązkę syrenki a następnie mocujemy harmonijkę
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza zgodę na ich zapis lub wykorzystanie. Możecie Państwo dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies w każdym czasie. Więcej szczegółów w "Polityka plików cookie". Nie pokazuj mi więcej tego komunikatu