Regulamin forumZakup samochodu nowego jak i używanego, co i gdzie kupić, na co zwrócić uwagę, czego unikać, gdzie dostać dobry rabat itp.
Pamiętaj:
Pytania, porady, sugestie niezwiązane z danym tematem umieszczaj w osobnym temacie właściwego działu.
W przypadku samodzielnego rozwiązania opisanego problemu, opisz sposób jego rozwiązanie wraz z przyczynę jego powstania (o ile jest ci znana).
Przed założeniem nowego tematu, sprawdź, (przy pomocy funkcji Szukaj) czy istnieje wątek opisujący analogiczny problem, a jeżeli istnieje to kontynuuj w nim dyskusję.
Równolegle obowiązują wszystkie zasady opisane w ramach Regulaminu forum
Witam, noszę się z zamiarem zakupu Golfa MK7 z silnikiem 1.4 tsi i mam jedno pytanie do osób które posiadają tą generację auta. Mieszkam w górach podjazd do domu mam stromy i do tej pory miałem auto z napędem 4x4 ale teraz ciężko znaleźć coś fajnego i w miarę nowego za tą kwotę w jakiej mogę znaleźć Golfa. Jak sobie Golf daję radę na takich podjazdach? Systemy mu jakoś pomagają czy wręcz przeciwnie? Auto nie jest ciężkie i na dobrych markowych zimówkach powinno latać bardzo fajnie ale czekam na opinię użytkowników i z góry dziękuję za odpowiedź.
nie Mam 7 ale moja 6 na oponach michelin alpin 5 radzi sobie bardzo dovrze na stromych podjazdach, nie raz inni potrafili stać a ja musiałem ich wymijać bo sobie nie radzili hymmmm a może spróbować uderzyć w tiguana z napędem 4x4 albo quattro, ten napęd w zimę naprawdę robi robotę
kamil90 pisze:Mam fajną ofertę na A5 w quattro ale TDi a nie mam pojęcia co będzie z Dieslami w przeciągu 5 lat najbliższych bo tyle planuje auto użytkować.
A nic nie będzie z dieslami. Co ma być? Normalnie ludzie będą jeździli jak do tej pory. W góry tylko quattro, żadne 4 motion 4 matic czy xdrive. Quattro to quattro.
Akurat jeżdżę teraz xdriv'em Ale jeszcze E46 czyli stały napęd i radzi sobie bardzo fajnie. Jarek kto wie co ta unia wymyśli. Bardziej wole Diesla bo trochę jeżdżę i pasuje mi ich moment i spalanie na trasie.
Ale powiem wam tak szczerze że siostra ma A3 8L 1.6 benzyna w tym roku kupiliśmy Dębice zimową i tylko raz nie wyjechało auto ale jak już była okropnie droga skopana temu zacząłem myśleć nad autem z napędem na przód plus dobre zimówki.
Od siebie mogę polecić Nokiany. Kiedyś w moim pierwszym A6 z napędem tylko na przód wdrapałem się pod niezłą górkę w Zakopanem. Nawet górale byli pod wrażeniem, że nie quattro, a się wdrapał Założone miałem właśnie Nokiany. Dobre opony to połowa sukcesu i myślę, że Golf sobie spoko poradzi. Jednak gdybym miał wybór pomiędzy A5 quattro a Golfem 7 to brałbym A5.
Taka moja subiektywna ocena
Pozdrov
Na dalekie dystanse Audi A6 C7 Wokół komina Golf 7