Nowicjusz
- Online: 9h 55m 48s
- Auto: VW Golf 6 Variant
- Silnik: 1.6 TDI
Witam jestem tu nowy i potrzebuje bardzo waszej pomocy. Jestem posiadaczem Golfa 6 1.6TDI BlueMotion Variant z 2011 roku od kilku miesiecy i kupilem go gdy bylo jeszcze sucho i slonecznie. Pozniej okazalo sie, ze jest jakas nieszczelnosc z tylu z lewej strony i do bagaznika dostaje sie woda (dokladnie to w okolicy bocznego schowka z lewej strony w bagazniku i to od samej gory tego schowka jest mokre) a auto stalo okolo 2,5 miesiaca nie uzywane na parkingu podczas ulew i sniegow (nie bylem jeszcze swiadom przecieku). Gdy wszedlem do auta bylo kompletnie zaparowane od wewnatrz. Juz na wejsciu byly problemy tzn nie dzialal centralny zamek ale auto odpalilo normalnie bez najmniejszych problemow a centralny odblokowal sie sam po chwili dzialaly nawiewy, radio i swiatla (bylo lekkie migotanie)a niedzialalo oswietlenie wnetrza i centralny zamek nawet gdy zamykalem drzwi kluczykiem a do tego tylna wycieraczka ciagle chodzi. Drugiego dnia juz niestety nie bylo tak kolorowo gdyz auto co prawda odpalilo ale nie dzialalo prawie nic tzn. przestaly dzialac nawiewy i swiatla, oswietlenie kabiny do tego w dalszym ciagu nie ma centralnego a wycieraczka z tylu ciagle macha. Auto zabralem do pracodawcy na hale ktora jest ogrzewana i pozwolil mi tam auto wysuszyc. Po otwarciu awaryjnym bagaznika przerazilem sie gdyz dowiedzialem sie wlasnie o tym wycieku. W miejscu na kolo zapasowe bylo okolo 5-7 litrow wody. Wysuszylem to wszystko i auto jest ciagle otwarte i sie suszy aczkolwiek cudownego uzdrowienia niestety nie ma i powoli trace na nie nadzieje. Moze jest ktos kto umie mi pomoc i doradzic co mam robic? Moze jest jakis jeden modul ktory odpowiada za to wszystko i zostal przez wilgoc uszkodzony? Dodam, ze przebywam teraz w Niemczech i nie bardzo mam do kogo sie tutaj zwrocic. Jezeli jest ktos kto moze mi pomoc co i gdzie powinienem szukac to bede bardzo wdzieczny i sprobuje sie odwdzieczyc jak tylko moge.
PRZEPRASZAM ZA STRASZNIE DLUGI POST ALE CHCIALEM OPISAC TO DOSC DOKLADNIE I WYPRZEDZIC PYTANIA.
Jeszcze raz z gory DZIEKUJE!
PRZEPRASZAM ZA STRASZNIE DLUGI POST ALE CHCIALEM OPISAC TO DOSC DOKLADNIE I WYPRZEDZIC PYTANIA.
Jeszcze raz z gory DZIEKUJE!
Ostatnio zmieniony 18 mar 2018, 21:05 przez yoschee, łącznie zmieniany 1 raz