wawmann pisze:czyli nie jestem jedyny! ja z tym walcze od...18maja bodajze.
ostatnio wymienili niby wszystkie sruby i zawiasy, co nie dalo zadnych efektow (myslalem ze tego jeszcze nie zrobili, bo nie widzialem zadnej roznicy przed/po).
kolejna walke z tym stocze w nadchodzaca srode...
Mam pytanie, czy po wymianie śrub pomalowali Ci je w kolorze nadwozia czy zostały czarne? Znalazłem TPI 2012821/10 z dnia 2011-02-10 które mówi właśnie o wymianie samych śrub mocujących zawiasy w wypadku skrzypienia i trzasków drzwi.
Na końcu jest również takie zdanie: "Nowe śruby mocujące pokryć lakierem w kolorze nadwozia". Ja przy okazji pierwszego przeglądu zgłosiłem, że coś czasami się lekko trzaska w drzwiach kierowcy. Powiedzieli mi, że przesmarowali mi uszczelki wszystkich drzwi oraz zamki. Nie wspomnieli nić o tych śrubach. Jednak po odbiorze dopiero wszystko się zaczęło trzaskać we wszystkich drzwiach. Zacząłem drążyć temat i zauważyłem, że mam czarne śruby mocujące zawiasy...
Więc pewnie je wymieniali, myśląc że problem był spowodowany przez nie (trzaski były ewidentnie wewnątrz drzwi, jakieś kable czy coś, na pewno nie zawiasy i całe drzwi). Przy okazji chyba źle je przykręcili i teraz mi wszystkie drzwi masakrycznie trzeszczą na minimalnych nierównościach...
Jutro jadę do ASO, pokażę im całe to TPI i zapytam po co w ogóle to robili? I czemu zrobili to źle (drzwi dopiero teraz zaczęły trzeszczeć, nie pomalowali śrub w kolorze nadwozia).
ASO to Magro Sosnowiec...